Ελένη Ψυχούλη για body shaming: "Να σεβαστούμε τον καθένα με τις ιδιαιτερότητές του, αλλά να μην τον κάνουμε και πρότυπο"

07.06.2023
Ελένη Ψυχούλη για body shaming: "Να σεβαστούμε τον καθένα με τις ιδιαιτερότητές του, αλλά να μην τον κάνουμε και πρότυπο"
Δεν "μασά" τα λόγια της η Ελένη Ψυχούλη και αυτό έκανε και σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

Η γνωστή σεφ η οποία επέστρεψε στην τηλεόραση ύστερα από χρόνια στην εκπομπή Studio 4 της ΕΡΤ πλάι στους παλιούς (και επί χρόνια την εποχή των περιοδικω΄ν) συνεργάτες, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνστώπουλο ρωτήθηκε και για τη "στιλάτη" φιγούρα της και το μυστικό της.

"Δεν υπάρχουν μυστικά, γι' αυτό, αλλά κόπος", είπε η σεφ τονίζοντας την πεποίθησή της ότι το σώμα μας είναι ένα τεράστιο δώρο που μας δίνει ο Θεός και αν δεν έχουμε το σώμα μας δεν έχουμε τίποτα.

Με αφορμή αυτό, λοιπόν, αναφέρθηκε και στο body shaming εξηγώντας πως δεν συμφωνεί με αυτό που συμβαίνει γιατί τείνουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, "να βάζουμε πρότυπο το υπέρβαρο άτομο ενώ δεν είναι πρότυπο".

Η Δανάη Μπάρκα ποζάρει με το μαγιό στο μπαλκόνι της, δε θέλει κανένα σχόλιο και πολύ καλά κάνει

"Υπάρχουν θέλουμε δεν θέλουμε μερικά πρότυπα πώς πρέπει να είναι το σώμα γενικότερα και αυτό που μας δείχνουν αυτοί οι κανόνες και αυτές οι νόρμες είναι το νους υγιής εν σώματι υγιεί. Δηλαδή ναι, να σεβαστούμε τον καθένα με τις ιδιαιτερότητές του, έτσι όπως είναι, αλλά να μην τον κάνουμε και πρότυπο", λέει η Ελένη Ψυχούλη και είναι βέβαιο πως την ίδια στιγμή οι μισοί θα τη χειροκροτήσουν με έναν αναστεναγμό τύπου "πες τα χρυσόστομη" και οι άλλοι μισοί θα τη "στήσουν στο απόσπασμα" ως "προδότρα" του politically correct και της ελευθερίας των πάντων.

Αυτό είναι το "ση΄μερά" μας και εμείς απλά κρατάμε το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει δημόσια την όποια άποψή του, είτε αυτή είναι η Ελένη Ψυχούλη, είτε όποιος διαφωνεί μαζί της και μοιράζεται, επίσης δημόσια, τη δική του.

Η 60χρονη (ναι, γεννήθηκε το 1963 και δεν το κρύβει) σεφ όμως, είναι κάθετη για το τι κάνει στη δική της ζωή. "Δεν μου επιτρέπω να μη γυμναστώ για μια μέρα, δεν μου επιτρέπω να ξεπεράσω ένα όριο κιλών και να μην το μαζέψω πριν αρχίσω δίαιτα", λέει και την πιστεύουμε.

Η Ελένη Πετρουλάκη τοποθετείται δημόσια σχετικά με το body shaming και τα λέει πολύ σωστά

Ιδού η συνέντευξη μέσα από την οποία μαθαίνουμε επίσης ότι η Ελένη Ψυχούλη δεν αγαπά τα παιχνίδια μαγειρικής γιατί χάνουν το νόημα της μαγειρικής ενώ την ίδια στιγμή αποκαλύπτει ότι έχει σταματήσει να ξοδεύει χρήματα για το ντύσιμό της και δεν τη νοιάζει καθόλου αν μαγειρεύει η νύφη της (δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω καν νύφη, λέει συγκεκριμένα).

Τελευταία τροποποίηση στις 07.06.2023 - 17:57