Η Ελένη Πετρουλάκη τοποθετείται δημόσια σχετικά με το body shaming και τα λέει πολύ σωστά

17.06.2022
Η Ελένη Πετρουλάκη τοποθετείται δημόσια σχετικά με το body shaming και τα λέει πολύ σωστά
Με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε από την προσβλητική στάση της Αφροδίτης Λατινοπούλου απέναντι στη Δανάη Μπάρκα που έφερε τη δική της δημόσια αντίδραση και στο τέλος τον αποκλεισμό της πρώτης από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας με το οποία πολιτευόταν τα τελευταία χρόνια άνοιξε ξανά η συζήτηση για το body shaming. Η Ελένη Πετρουλάκη εκφράζει -κατά τη γνώμη μας- μια από τις πιο ψύχραιμες και υγιείς απόψεις επί του θέματος. Τη μοιραζόμαστε!

Μέσα από μία ανάρτηση θέλησε η Ελένη Πετρουλάκη να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με τη στάση του καθενός επάναντι στη εξωτερική εμφάνιση του άλλου -αλλά και του εαυτού του τελικά. Ιδού τι έγραψε:

💓Body Shaming💓
Σίγουρα όλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους που τους είναι πολύ εύκολο να μπουν στη διαδικασία να κρίνουν τον άλλο για το σώμα του και όχι μόνο !
Πως είναι Αυτος έτσι ,πως είναι Αυτη και γενικα όλα αυτα τα σχόλια που κάνουν όλοι κρίνοντας χωρίς να γνωρίζουν !
Οτιδήποτε διαφορετικό πρέπει να κριθεί ;
Ειναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η «ιδανική» εικόνα σώματος για το κάθε άτομο είναι τελείως διαφορετική, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο σωματότυπος του, το DNA ,η ηλικία του, καποια θέματα υγειας και η φροντίδα που παρέχεται στο σώμα με γυμναστική και υγιεινή διατροφή.
Δική μου στάση ζωής αλλα και λόγω της ιδιοτητας μου είναι ότι το μέτρο σε όλα είναι ότι καλύτερο και η καθημερινή αυτοβελτιωση ειναι ιδανική σε όλα τα επίπεδα ψυχικα και σωματικά για να επιτευχθεί η προσωπική μας ευτυχία μεσα από ενα σώμα που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα !
Ειδικά για την εικόνα του σώματος, πεποίθησή μου είναι ότι εάν φροντίζουμε να έχουμε ένα βάρος και ενα σώμα που είναι λειτουργικό, δηλαδή δεν μας δυσκολεύει στην καθημερινή μας ζωή και δραστηριότητα αλλά μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και δημιουργικά και ειμαστε απόλυτα υγιείς είναι για τον καθέναν από εμάς το «ιδανικό»!
Ο καθένας μπορεί να επιλέξει το είδος της άσκησης που του ταιριάζει γιατί η ασκηση είναι σημαντική και να μην εγκλωβίζεται στην εικόνα που προβάλουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλα να αισθανεται όμορφα με τον εαυτο του και να μην σταματα ποτέ να τον φροντίζει !
Με πολλή αγάπη
Ελένη 💓