Η Angelina Jolie μπαίνει στον χώρο της μόδας αλλά όχι όπως νομίζεις - Η επίσημη ανακοίνωση

17.05.2023
Η Angelina Jolie μπαίνει στον χώρο της μόδας αλλά όχι όπως νομίζεις - Η επίσημη ανακοίνωση
(Photo by Samir Hussein/WireImage)
Όπως ανακοι΄νωσε η ίδια πριν από λίγο, η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια δημιουργεί ενα "μέρος όπου δημιουργικοί άνθρωποι θα μπορούν να συνεργάζονται με μια εξειδικευμένη και ποικιλόμορφη οικογένεια ειδικών ραπτών, μοτίβων και τεχνιτών". Ενδιαφέρον ακούγεται!

Με τη μόδα θα ασχοληθεί η Angelina Jolie αλλά με κανέναν από τους γνωστούς, συμβατικούς τρόπους που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Με την ανακοίνωση του νέου επιχειρηματικού εγχειρήματός της που νομάζεται Atelier Jolie, η πολυπράγμων 47χρονη μητε΄ρα 6 παιδιών περιγράφει ένα νέο είδος οίκου μόδας στον οποίο οι καταναλωτές παίζουν το ρόλο του σχεδιαστή.

Η Angelina απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να μπει στον χώρο τους και να συνεργαστεί με τους ράφτες, τους δημιουργούς πατρόν και τους τεχνίτες που θα έχει συγκεντρώσει η ίδια, ώστε να δημιουργήσουν μοναδικές δηλώσεις μόδας.

"Γιατί απλά να αγοράσεις το σχέδιο κάποιου άλλου, όταν μπορείς να το δημιουργήσεις μόνος σου;", ρωτά η Jolie σε ανάρτηση που δημοσίευσε την Τετάρτη 17/5/2023 στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instgram. Εκεί, οι 14,3 εκατομμύρια followers της έμαθαν αυτόματα για τον νέο λογαριασμό που δημιούργησε για το νέο της project (@atelierjolieofficial), το οποίο, όπως είναι λογικό, αναμένεται με ανυπομονησία!

"Όλοι μπορούμε να συλλέξουμε, να εκτιμήσουμε και να επηρεαστούμε από τα σχέδια άλλων. Αλλά η υψηλότερη μορφή αυτοέκφρασης - και πιστεύω η πιο διασκεδαστική - είναι να δημιουργούμε για τον εαυτό μας", διαβάζουμε σε άλλο σημείο της ανάρτησης ενώ πιο κάτω, εξηγεί πως έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν μόνο επιλεγμένο ποιοτικό vintage υλικό και άχρηστο υλικό, τη στιγμή που μοιράζεται και το ρουστίκ λογότυπο της μάρκας που σχεδιάστηκε από τον Peter Miles, έναν καλλιτεχνικό διευθυντή που έχει συνεργαστεί με μάρκες μόδας όπως η Celine, η Gabriela Hearst και η Repossi.

{https://www.instagram.com/p/CsWTkDLRUk_/}

"Θα μπορείτε να επισκευάσετε ή να ανακυκλώσετε ένα κομμάτι από τη ντουλάπα σας που θέλετε να αναβιώσετε, τελειοποιώντας την εφαρμογή, δίνοντας νέα πνοή σε ό,τι θα μπορούσε να είχε πεταχτεί και δημιουργώντας ποιοτικά ρούχα κειμήλια με προσωπικό νόημα", εξηγεί η Jolie τονίζοντας ταυτόχρονα, όμως πως η ίδια είναι περισσότερο καλλιτέχνης παρά επιχειρηματίας."Αντέξτε με. Ελπίζω να το μεγαλώσω μαζί σας", γράφει συγκεκριμένα.

Η Angelina Jolie θα υποδυθεί τη Maria Callas σε μια νέα βιογραφική ταινία

Είναι ξεκάθαρο ότι η Jolie, η οποία έχει φορέσει διάσημες επωνυμίες σχεδιαστών και δημιουργίες υψηλής ραπτικής σε πάμπολλες δημόσιες εμφανίσεις, δεν ενδιαφέρεται για συνεργασίας με μέλη μόνο της όποιας οικονομικής ελίτ.

"Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα δημιουργικότητας και έμπνευσης, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού
φόντο",
γράφει, τονίζοντας πως στόχος είναι να αναδειχτούν οι άνθρωποι που πραγματικά παίζουν ρόλο σε κάθε δημιουργία. "Θα συγκεντρώσουμε μια διαφορετική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων μαθητειών για πρόσφυγες και άλλες ταλαντούχες, υποτιμημένες ομάδες, με θέσεις αξιοπρέπειας βασισμένες στην ικανότητα. Και καθώς συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους τεχνίτες και δημιουργούς, ελπίζουμε να βοηθήσουμε να μοιραστούν τον πλούτο της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των δικών τους επιχειρήσεων".

Η ιδέα αυτή δεν είναι καινούρια. Η Angelina τη "δουλεύει" χρόνια και δεν το κρύβει, ενώ αποκάλυψε και ποιο επάγγελμα είναι το αγαπημένο της στον χω΄ρο της μόδας!. "Η μόδα είναι μια τέχνη με την οποία είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ όλα αυτά τα χρόνια. Έχω σχεδιάσει ρούχα και έχω μάθει για τα σχήματα με πολλούς από τους καλύτερους ράφτες. Οι σχεδιαστές συχνά σκιτσάρουν ή εγκρίνουν σχέδια, αλλά είναι οι ράφτες που κάνουν τη διαφορά και με τους οποίους μου αρέσει πραγματικά να δημιουργώ. Και όμως, αυτοί οι κατασκευαστές σπάνια λαμβάνουν την πίστωση και τον σεβασμό που τους αξίζει.

Η Angelina Jolie πρωταγωνιστεί σε graffiti για τον καρκίνο του μαστού δείχνοντας τα σημάδια της μαστεκτομής

Εν αναμονή λοιπόν και για περισσότερες λεπτομέρειες στο site (ateliejolie.com) όπου, όμως, ακόμη δεν έχει "ανέβει" υλικό. Περιμένουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.05.2023 - 19:27