Η Angelina Jolie πρωταγωνιστεί σε graffiti για τον καρκίνο του μαστού δείχνοντας τα σημάδια της μαστεκτομής

21.10.2022
Η Angelina Jolie πρωταγωνιστεί σε graffiti για τον καρκίνο του μαστού δείχνοντας τα σημάδια της μαστεκτομής
Το graffiti «Love Yourself» σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Μια τοιχογραφία της Angelina Jolie με τις ουλές της από μαστεκτομή εμφανίστηκε στην πλατεία του Μιλάνου για να σηματοδοτήσει την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Το νέο έργο τέχνης του δρόμου στην κεντρική Piazza San Babila τιτλοφορείται "Love Yourself" και είναι του aleXsandro Palombo, ενός καλλιτέχνη που πρόσφατα έκανε μια τοιχογραφία της Marge Simpson που κόβει τα μαλλιά της μπροστά από το ιρανικό προξενείο στο Μιλάνο, για να διαμαρτυρηθεί για τον θάνατο της Mahsa Amini, μιας 22χρονης γυναίκας που κατηγορείται ότι παραβίασε τον ενδυματολογικό κώδικα της χιτζάμπ ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.

Η πρώτη δημοσίευση της Behati Prinsloo στο Instagram μετά τις κατηγορίες απιστίας για τον Adam Levine


Ο Palombo είχε ήδη εικονογραφήσει το θέμα του καρκίνου του μαστού το 2015 με μια σειρά έργων με τίτλο "Survivor" που δείχνει πριγκίπισσες της Disney όπως η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Άριελ και άλλες με ουλές μαστεκτομής.

Η Kate Hudson και η κόρη της γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα του επιδορπίου με τον πιο γλυκό τρόπο

Η 47χρονη Jolie έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή το 2013, αφού βρέθηκε θετική σε ένα γονίδιο που συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού, το οποίο σκότωσε τη μητέρα της, την ηθοποιό Marcheline Bertrand. «Η μητέρα μου πάλεψε με τον καρκίνο για σχεδόν μια δεκαετία και πέθανε στα 56», είπε στο New York Times στις 14 Μαΐου 2013. «Άντεξε αρκετά για να συναντήσει το πρώτο από τα εγγόνια της και να το κρατήσει στην αγκαλιά της. Αλλά τα άλλα παιδιά μου δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να τη γνωρίσουν και να βιώσουν πόσο στοργική και ευγενική ήταν. Μιλάμε συχνά για 'τη μαμά της μαμάς' και προσπαθώ να εξηγήσω την ασθένεια που την πήρε μακριά μας. Ρώτησαν αν θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και σε μένα. Πάντα τους έλεγα να μην ανησυχούν, αλλά η αλήθεια είναι φέρω ένα 'ελαττωματικό' γονίδιο, το BRCA1, το οποίο αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών. Οι γιατροί μου υπολόγισαν ότι είχα 87 τοις εκατό κίνδυνο καρκίνου του μαστού και 50 τοις εκατό κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών, αν και ο κίνδυνος είναι διαφορετικός στην περίπτωση κάθε γυναίκας. Ήθελα να το γράψω αυτό για να πω σε άλλες γυναίκες ότι η απόφαση να κάνουν μαστεκτομή δεν ήταν εύκολη. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που την πήρα. Οι πιθανότητες να αναπτύξω καρκίνο του μαστού έχουν μειωθεί από 87 τοις εκατό σε κάτω από 5 τοις εκατό και τώρα μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται ότι θα με χάσουν από καρκίνο του μαστού».