5 διάσημες μαμάδες μίλησαν ανοιχτά και με ειλικρίνεια για τη δύσκολη ψυχολογική περίοδο μετά τον τοκετό

5 διάσημες μαμάδες μίλησαν ανοιχτά και με ειλικρίνεια για τη δύσκολη ψυχολογική περίοδο μετά τον τοκετό
Η αλλαγή της ψυχολογίας μετά την εγκυμοσύνη είναι ένα συχνό φαινόμενο και επηρεάζει πολλές γυναίκες.

Το σώμα αλλάζει σημαντικά όπως και η ψυχοσωματική κατάσταση της γυναίκας, κάνοντάς τη να αισθάνεται ευάλωτη και ανασφαλής. Ευτυχώς, υπάρχουν διάσημες γυναίκες που δεν διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για τις προκλήσεις της μητρότητας βοηθώντας τις νέες μαμάδες να αισθανθούν λιγότερο μόνες, να έχουν περισσότερη υποστήριξη αλλά και αυτοπεποίθηση σε αυτήν τη δύσκολη μεταβατική περίοδο.

Chrissy Teigen

{https://www.instagram.com/p/CjT9NgRJNJh/}

Σε όλο το ταξίδι της εγκυμοσύνης και της μητρότητας, η Chrissy Teigen ήταν ανοιχτή και ειλικρινής σχετικά με τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις που αντιμετώπισε. Έχει μιλήσει με ειλικρίνεια για τις αλλαγές στο σώμα της και στην ψυχολογία της και πώς τελικά τις αποδέχθηκε.

Η Teigen δεν φοβήθηκε να δείξει στους θαυμαστές της την πραγματικότητα των αλλαγών μετά τον τοκετό, όπως τις ραγάδες. O ανοιχτός χαρακτήρας της και η ειλικρίνειά της έχουν απήχηση σε πολλές μητέρες που έχουν βιώσει παρόμοιους αγώνες και προκλήσεις κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Είναι χαρούμενη και άνετη με το σώμα της.

Amanda Seyfried

{https://www.instagram.com/p/CFvaRixlS2w/}

Το 2020, η ηθοποιός Amanda Seyfried έγινε για δεύτερη φορά μητέρα. Ωστόσο, αυτή η εμπειρία συνοδεύτηκε από επώδυνες κρίσεις άγχους, κατάθλιψης και άλλα θέματα ψυχικής υγείας για τα οποία μίλησε με θάρρος και ειλικρίνεια. Η Seyfried αναγνώρισε το ψυχολογικό τραύμα στην περίοδο μετά τη γέννηση ενός μωρού, δηλώνοντας ότι είναι μια τρομακτική εμπειρία για κάθε μητέρα, ακόμη και για εκείνες που δεν έχουν ανησυχίες για την ψυχική υγεία.

Μιλώντας με ειλικρίνεια είπε ότι κάθε μητέρα ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αντιμετώπιση της Seyfried ρίχνει φως στη σημασία της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μητέρες.

5 διάσημες που αποδέχτηκαν τα σώματα τους και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν δίαιτες

Olivia Munn

{https://www.instagram.com/p/CZFeVJyvNJh/}

Αφού γέννησε το 2021 το πρώτο της παιδί με τον stand-up comedian John Mulaney, η ηθοποιός Olivia Munn μίλησε για τις προκλήσεις του ταξιδιού μετά τον τοκετό. Παρά τις δυσκολίες, η Munn είπε ότι άξιζε τον κόπο. Αν και το σώμα της μπορεί να μην επανήλθε αμέσως, ένιωθε μόνο αγάπη και εκτίμηση για αυτό, καθώς έφερε στον κόσμο το παιδάκι της.

Hilary Duff

{https://www.instagram.com/p/BsGyAGeAEhd/}

Ως μητέρα τριών παιδιών, η ηθοποιός μοιράζεται άφοβα τις εμπειρίες της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη μέχρι τις προκλήσεις της φροντίδας των νεογνών. Παρά τις σωματικές αλλαγές που έρχονται με τη μητρότητα, τον θηλασμό αλλά και τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει στην καριέρα της, η Duff παρέμεινε δυνατή και σίγουρη για τις επιλογές της. Η ανοιχτή και ειλικρινής προσέγγισή της για την μητρότητα μπορούν πραγματικά να σε εμπνεύσουν.

Η Ashley Graham εξηγεί γιατί σταμάτησε να θηλάζει τους δίδυμους γιους της σε ηλικία 5 μηνών

Ashley Graham

{https://www.instagram.com/p/CZzcCcXl5sH/}

Η Ashley Graham, ένα ιδιαίτερα περιζήτητο plus-size μοντέλο, διαχειρίζεται επιδέξια το πολυάσχολο πρόγραμμά της ενώ φροντίζει τους τρεις γιους της. Εκτός από τη συζήτηση για τα πρότυπα ομορφιάς, η Ashley μοιράζεται ανοιχτά τις δυσκολίες του να είσαι μητέρα, πώς μπορείς να αποδεχτείς το σώμα σου μετά την εγκυμοσύνη και πώς να προσαρμοστείς στη νέα ζωή που έχεις μπροστά σου.