Tom Cruise: Η στενή σχέση με τη μητέρα του, η συμβολή της στην καριέρα του και η στήριξη της μέχρι την τελευταία της αναπνοή

Tom Cruise: Η στενή σχέση με τη μητέρα του, η συμβολή της στην καριέρα του και η στήριξη της μέχρι την τελευταία της αναπνοή
(Photo by BG038/Bauer-Griffin/GC Images)
Ο Tom Cruise είναι ένας εμβληματικός ηθοποιός του Χόλιγουντ, με αξιοζήλευτη καριέρα και δεκάδες επιτυχημένες ταινίες. Ένας ήταν ο άνθρωπος που του στάθηκε όσο κανένας και τον στήριξε από το πρώτο κιόλας φλερτ του με την υποκριτική.

Ο λόγος για τη μητέρα του, Mary Lee Pfiefer. Η ακλόνητη αφοσίωσή του στη μαμά του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο της καριέρας όσο και της προσωπικής του ζωής. Και παρά τη λάμψη και τη γοητεία του Χόλιγουντ, ο σταρ πέρασε πολλές δυσκολίες για να φτάσει στον δρόμο της επιτυχίας παρέμενοντας πάντα προσγειωμένος και επικεντρωμένος στη μητέρα του και παρέχοντας της αμέριστη υποστήριξη και φροντίδα όποτε ήταν απαραίτητο.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Tom τοποθέτησε την οικογένειά του, ειδικά την αγαπημένη του μητέρα, πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες για σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι που τελικά κέρδισε την αναγνώριση και τον θρίαμβο. Όταν ήταν μόλις 11 ετών, στήριξε πολύ τη μητέρα του από τη στιγμή που ο πατέρας του τους εγκατέλειψε.

Τα παιδικά χρόνια του ηθοποιού σημαδεύτηκαν από ανατροπές και αστάθεια. Η οικογένεια μετακόμιζε συχνά πριν εγκατασταθεί τελικά το 1974 στην Οττάβα του Καναδά και η οικογενειακή τους κατάσταση ήταν κάθε άλλο παρά αρμονική.

Η Mary Lee Pfeiffer χώρισε επίσημα από τον Thomas Cruise Mapother III τον Αύγουστο του 1975. Ο Cruise, η μητέρα του και οι 3 αδερφές του, Lee Anne, Marian και Catherine, δυσκολεύτηκαν να τα βγάλουν πέρα μετά το διαζύγιο των γονιών τους. Μετά τον χωρισμό, ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε, αφήνοντας τον Cruise με μεγάλα ερωτηματικά, θυμό και σύγχυση καθώς πάλευε να καταλάβει γιατί ο πατέρας του τους είχε εγκαταλείψει. Αποτέλεσμα της κακής τους σχέσης ήταν το γεγονός ότι ο ηθοποιός δεν ξαναείδε ποτέ τον πατέρα του μετά το διαζύγιο.

Η Pfeiffer τελικά έφυγε από το σπίτι της οικογένειας και μετακόμισε με τα παιδιά της σε μια νέα πόλη όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της. Μέχρι να φτιάξει τη ζωή της, για να συντηρήσει τα παιδιά της, η αφοσιωμένη μαμά έκανε 3 δουλειές με μερική απασχόληση. Κάθε απόγευμα, όταν επέστρεφε από τη δουλειά, ο Tom έπλενε τα πόδια της μαμάς του και της έκανε ένα μασάζ ποδιών διάρκειας 30 λεπτών.

10 celebrities του Χόλιγουντ που ίσως δεν ήξερες ότι ήταν ζευγάρια

Πριν από την εφηβεία του, ο Tom είχε ήδη κάνει πολλές δουλειές, όπως παράδοση εφημερίδων, κούρεμα γρασιδιού και δουλειές στην αυλή για γείτονες. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, πήρε στα σοβαρά τις ευθύνες του να φροντίζει τη μητέρα του και τις 3 αδερφές του. Ενώ τα περισσότερα αγόρια της ηλικίας του έδιναν προτεραιότητα στα δικά τους ενδιαφέροντα, ο Tom παρέμεινε κοντά στη μητέρα του και ξόδευε όλο του το εισόδημα για να φροντίσει την οικογένειά του.

Αν και είχε πάθος για την υποκριτική και στο παρελθόν του άρεσε να μιμείται κωμικούς και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ο Tom έβαλε αρχικά τα όνειρά του σε αναμονή για να βοηθήσει την οικογένειά του. Ωστόσο, τελικά πέρασε από οντισιόν και κέρδισε τον πρώτο του ρόλο στο θεατρικό πρόγραμμα του γυμνασίου του. Μετά από αυτό και με την ευλογία της μαμάς του, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το όνειρό του.

ton-cruise-mother.jpg

Ο Tom Cruise και η μητέρα του στις Χρυσές Σφαίρες του 2001 (Photo by Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Ο δρόμος προς την κορυφή

Η καριέρα του Tom Cruise απογειώθηκε με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως το The Color of Money και το Born on the Fourth of July, που του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Παρά όμως την τεράστια φήμη του, ο σταρ έμεινε προσηλωμένος στη μητέρα και τις αδερφές του διατηρώντας στενές σχέσεις και παρακολουθώντας συχνά εκδηλώσεις μαζί τους. Η Mary συνόδευε σε διάφορες εκδηλώσεις τον γιο της, αλλά τελικά αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της επιδείνωσης της υγείας της. Η τελευταία φορά που εθεάθη με τον Tom ήταν στα βραβεία Golden Globe το 2009.

Tom Cruise: Λέει "ευχαριστώ" στους fans κάνοντας ελεύθερη πτώση και προκαλεί ίλιγγο -στην κυριολεξία

Η στενή σχέση του ηθοποιού με τη μητέρα του και ο αντίκτυπός της στη ζωή και την καριέρα του ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τη σχέση τους. Η Mary παρέμεινε ισχυρή επιρροή στον γιο της μέχρι τον θάνατό της το 2017. Η δέσμευση του Tom να φροντίζει τη μητέρα του στα τελευταία της χρόνια και η συντριβή του από το θάνατό της έδειξαν το βάθος του δεσμού τους.

Ο ηθοποιός αναγνωρίζει ότι η επιτυχία του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αξίες που του ενστάλαξε η μητέρα του, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής εργασιακής ηθικής, της αποφασιστικότητας και της υπομονής. Ο Tom Cruise έχει χαρακτηρίσει τη μητέρα του ως «πολύ χαρισματική γυναίκα» ενώ η ίδια η Mary ήταν πολύ περήφανη που έζησε την επιτυχία του γιου της, ειδικά από τη στιγμή που είχε αναγνωρίσει το ταλέντο του από μικρή ηλικία.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.04.2023 - 09:56