Ρένα Βλαχοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία από τα νιάτα της με μαγιό και η αποκάλυψη για την πρώτη εμφάνιση στο σανίδι

20.04.2023
Ρένα Βλαχοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία από τα νιάτα της με μαγιό και η αποκάλυψη για την πρώτη εμφάνιση στο σανίδι
Γιατί, ναι, και η Ρένα Βλαχοπούλου υπήρξε νέα. Η αγαπημένη ηθοποιός σε μια πόζα από το παρελθόν, στα πρώτα βήματα της καριέρας της.

Την έχουμε συνηθίσει σε κάπως πιο ώριμη ηλικία μέσα από τις λατρεμένες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, όμως η καριέρα της Ρένας Βλαχοπούλου είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Γεννημένη στην Κέρκυρα, η Ρένα μεγάλωσε μέσα στη μουσική, όπως όλοι οι Κερκυραίοι! Η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με το τραγούδι πιο... επαγγελματικά ήταν στα 16 της χρόνια μαζί με μια μικρή ορχήστρα στην Σπιανάδα. Εκεί, σε ηλικία 21ός ετών πια, το καλοκαίρι του 1938 γνώρισε τον ποδοσφαριστη της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου, με τον οποίο έζησαν έναν μεγάλο έρωτα που κατέληξε σε γάμο την επόμενη χρονιά και σε ένα διαζύγιο το 1941.

Ο γάμος αυτός, όμως, υπήρξε η αφορμή για τη μετακόμιση στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε την καριέρα της. Η φωτογραφία που μοιράστηκε πρόσφατα το blog Elena' s Diary στο Instagram είναι από την πρώτη εμφάνιση της στο κοσμικό κέντρο «Argentina» στο Καλαμάκι το 1940 και από εκεί διαβάζουμε πως στη σκηνή μεταπήδησε λίγα χρόνια αργότερα, αφού την είχε δει τυχαία ο Τραϊφόρος, εντόπισε και αξιολόγησε το ταλέντο της.

{https://www.instagram.com/p/CrOiXwloGwl/}

Ήταν στη δική του και του Γιαννακόπουλου επιθεώρηση με τίτλο "Σουσουράδα" που πήρε τα πρώτα νούμερα, το καλοκαίρι του 1954. Η ίδια θα έλεγε αργότερα, αποκαλύπτοντας ότι στην πρώτη της εμφάνιση την έσπρωξε ο ίδιος ο Τραϊφόρος για να βγει στη σκηνή: «Ντρεπόμουν να βγω στη σκηνή με νούμερο. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα γίνω ηθοποιός. Απλώς έτυχε να με δουν. Πίστεψαν από την αρχή ότι ήμουν καλή. Εγώ δεν το πίστευα. Ρε συ, Μίμη, τι να σου πω! Φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω, λέω στον Τραϊφόρο. Ο κόσμος χειροκροτούσε να βγω στη σκηνή. Εγώ δεν έβγαινα. Ξαφνικά με πιάνει ο Τραϊφόρος και με σπρώχνει στη σκηνή. Βγήκα, το νούμερο χάλασε κόσμο. Στη συνέχεια μου έδωσαν κι άλλα νούμερα και καθιερώθηκα ως ηθοποιός».

Γεωργία Βασιλειάδου: Σπάνια φωτογραφία της σε νεαρή ηλικία

Ως προς τα προσωπικά της, το 1942 παντρεύτηκε τον, επίσης ποδοσφαιριστή, αλλά του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά, Γιάννη Κωστόπουλο, όμως 4χρόνια αργότερα χώρισαν. Το 1965 γνώρισε τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, όπως είχε παραδεχτεί η ίδια, Γιώργο Λαφαζάνη [φωτό κάτω], με τον οποίο παντρεύτηκε το 1965 και έμειναν μαζί μέχρι τη στιγμή που εκείνη έφυγε από τη ζωή το 2004, σε ηλικία 87 ετών.

lafazanis-vlahopoulou.jpg

Για την ιστορία, ο Γιώργος Λαφαζάνης έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2010

Τελευταία τροποποίηση στις 20.04.2023 - 13:36