Γιώργος Λιάνης: Τι απαντά για την αναφορά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά τη μήνυση από τον γιο της

03.04.2023
Γιώργος Λιάνης: Τι απαντά για την αναφορά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά τη μήνυση από τον γιο της
Photo: NDP Photos
Με μια γραπτή ανακοίνωσή του σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί τοποθετήθηκε δημόσια ο Γιώργος Λιάνης.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός σχετικά με τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή του "Τετ α τετ".

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Λιάνης περιέγραψε ένα ιδιαίτερα προσωπικό περιστατικό μεταξύ του ίδιου και της αείμνηστης Αλίκης, τον καιρό, που, όπως εξήγησε, εκείνη είχε χωρίσει και οι δυο του είχαν ερωτική σχέση. Τα όσα είπε μάλιστα είχαν ήδη εδώ και χρόνια ειπωθεί και δημοσιευθεί τόσο σε εφημερίδα όσο και στο τελευταίο βιβλίο του. Ωστόσο, ήταν αυτή η νέα αναφορά που πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων που έφτασε μέχρι και μήνυση από τον γιο της Αλίκης, Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του, λοιπόν, ο Γιώργος Λιάνης απάντησε μέσα από μία γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα real.gr

«Από τον Γιώργο Λιάνη με αγάπη και σεβασμό προς όλους» είναι ο τίτλος του κειμένου που έχει ως εξής:

Τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή 7 χρόνια πριν, σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα της Realnews έγραψα αυτό το περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που δημιούργησε ΤΩΡΑ αυτές τις τόσο δυσάρεστες για μένα αντιδράσεις.

Τον Μάιο του 2021 εξέδωσα το βιβλίο μου: «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα». Είναι μια κιβωτός που περιέχει 40 συνεντεύξεις μου με μεγάλες προσωπικότητες όπως: Ρίτσος,Ελύτης, Εγγονόπουλος, Τσιτσάνης, Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Τσαρούχης, Παναγούλης, Μουστακλής, Κατράκης, Χορν, Λαμπέτη, Μερκούρη και κορυφαίες ξένες προσωπικότητες όπως η Πλισέσκαγια, Βάιντα και Σμοκτουνόφσκι.

Εκεί συμπεριέλαβα δυο μεγάλες συνεντεύξεις της Αλίκης με έκδηλο τον θαυμασμό και την αγάπη μου όπως πάντα για αυτήν.

Αλλά συμπεριέλαβα και το επίμαχο συμβάν. Από το 1970 έως σήμερα σε πάνω από 20 συνεντεύξεις μαζί της μιλώ με αγάπη και σεβασμό χωρίς θράσος αλλά με θάρρος για όλα.

Αυτά υπάρχουν στα Επίκαιρα στον Ταχυδρόμο στα Νέα, σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αφιερώματα.

Το Δεκέμβριο του 2022 έδωσα στον διακεκριμένο Κύπριο δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μια μεγάλη συνέντευξη που παίχτηκε τον Μάρτιο στη Κύπρο.

Ο δημοσιογράφος με ρώτησε αν το συμβάν με την Αλίκη είναι αληθινό και του το επιβεβαίωσα.

Όμως το κλίμα της συζήτησης για την Αλίκη όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει και ο ίδιος ήταν γεμάτο αγάπη και νοσταλγία γι αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο.

Με εντυπωσιάζει το γεγονός γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στους δεκάδες χιλιάδες που είχαν διαβάσει την εφημερίδα, στους δέκα χιλιάδες που διάβασαν το βιβλίο μου και υπήρξε αυτή η καθυστερημένη καταιγίδα αντιδράσεων; απλούστατα έπαιξε ρόλο η ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

Έπρεπε να δοθεί συνέχεια στο σήριαλ που παιζόταν εκείνες τις μέρες σε μια άλλη υπόθεση.

Μήπως για το θέμα αυτό που άχαρα μπήκε στη ζωή μας έχει μεγαλύτερη σημασία η γνώμη αυτών που διάβασαν το βιβλίο, το προλόγισαν και το παρουσίασαν στο κοινό;

Ευάγγελος Βενιζέλος, Μίκης Θεοδωράκης, Προκόπης Παυλόπουλος , Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Λαλιώτης.

Ξέρετε τι είπαν αυτοί; Ότι συνδιαλέγομαι με ευγένεια, σεβασμό, δέος και θαυμασμό με όλα τα πρόσωπα χωρίς ίχνος θράσους αλλά με θάρρος.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παρά μόνο ότι η λατρεία μου και ο σεβασμός μου γι αυτό το πρόσωπο δεν υπολείπεται της δικής σας.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.04.2023 - 11:34