«Τα καταφέραμε»: Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση γιορτάζει και μιλά για την τελειότητα που δεν θέλει

31.03.2023
«Τα καταφέραμε»: Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση γιορτάζει και μιλά για την τελειότητα που δεν θέλει
(photo: @eriettakourkouloulatsi)
Ακόμη ένα δυνατό post από την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση που δηλώνει ευτυχής για όσα έχει καταφέρει και εξηγεί τι ακριβώς χρειάζονται τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα. Προσυπογράφουμε.

Ιδιαίτερα δραστήρια στα social media η επιχειρηματίας και ακτιβίστρια για τον βιγκανισμό και τα δικαιώματα των ζώων, όμως δεν κάνει ποτέ ανάρτηση χωρίς κάποιον λόγο.

Αυτή τη φορά η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση η΄΄θελε να συγχαρεί την ίδια και τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη για τον έναν χρόνο που συμπλήρωσαν ως... τριπλέτα.

Το ζευγάρι υποδέχτηκε τον γιο του, Νίκο, στις 21/3/2022 και πριν από λίγες μέρες, στα πρώτα του γενέθλια εκείνη είχε κάνει μια εορταστική ανάρτηση με μεγάλη συγκίνηση.

Τώρα, επανέρχεται με δυο τρυφερές φωτογραφίες της με τον Βύρωνα και ένα μακροσκελές κείμενο μέσα από το οποίο μοιράζεται τις δικές της ιδέες σχετικά με το τι χρειάζεται, πραγματικά, ένα παιδί για να είναι ευτυχισμένο.

«Η εικόνα της ευτυχίας. Τα καταφέραμε!», ξεκινά την ανάρτησή της η 30χρονη εξηγώντας αμέσως τι εννοεί. «Όχι μόνο να δημιουργήσουμε μαζί έναν νέο άνθρωπο, αλλά και να επιζήσουμε και οι τρεις έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν το λες και εύκολο». Και δεν είναι!

{https://www.instagram.com/p/CpU9h8Ho3oi/}

Το μεγαλύτερο πάγμα που συνειδητοποίησε από τότε που έγινε μαμά, λέει η Εριέττα, είναι ότι οι γονείς δεν είναι παντογνώστες… «Δεν έχουν πάντα δίκιο… δεν έχουν και δεν οφείλουν να έχουν τις απαντήσεις σε όλα. Είναι απλά δυο άνθρωποι. Οι ίδιοι που ήταν και πριν. Με τις ίδιες ανασφάλειες, τα ίδια προτερήματα, τα ίδια ελαττώματα και τους ίδιους φόβους. Η μόνη διαφορά, είναι αυτή η πρωτόγνωρη αγάπη που αισθάνονται για το μικρό τους ανθρωπάκι. Είναι τέτοια η αγάπη αυτή που θα θυσίαζαν και την ζωή τους για να είναι αυτό καλά».

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για τον σύζυγό της: "Όσες ευκαιρίες και να είχα να ξαναζήσω την ζωή μου, θα επέλεγα αυτόν. Αυτόν και μόνο αυτόν, ξανά και ξανά"

«Αναλωνόμαστε πολύ δυστυχώς στην προσπάθεια της δημιουργίας των τέλειων συνθηκών για να είναι το παιδί μας καλά!», λέει στη συνέχεια εξηγώντας, όμως πως στην πραγματικότητα, αυτό το καλά δεν είναι αποτέλεσμα της τέλειας αποστείρωσης, ή του τέλειου προγράμματος ύπνου και ξύπνιου ενός παιδιού!

«Τα παιδιά μας είναι πολύ πιο ανθεκτικά απ’ότι νομίζουμε, προσαρμόζονται με μεγάλη ευκολία στο πρόγραμμα της οικογένειάς τους και όσο και να μην το πιστεύουμε, κάποια στιγμή θα μάθουν να κοιμούνται (ελπίζω)! Τα παιδιά δεν αισθάνονται καλά στην τελειότητα γιατί όπως εμείς, δεν είναι τέλεια», προχωρά τη σκέψη της η Εριέττα Κουρκουλου Λάτση υποστηρίζοντας πως είναι πολύ πιθανότερο να αισθανθούν ευτυχισμένα σε συνθήκες που λανθασμένα θεωρούνται ακατάλληλες - στο χώμα, στην φύση, στο παιχνίδι με αντικείμενα που δεν είναι παιχνίδια, στους χώρους που μπορούν να τρέξουν να φωνάξουν, να λερωθούν και να κλάψουν χωρίς να χρειαστεί να τους πει κάποιος να σταματήσουν επειδή ενοχλούν!

{https://www.instagram.com/p/Cj5ZLxlI8QS/}

«Τα παιδιά χρειάζονται γονείς που είναι διατεθειμένοι να τσαλακωθούν, να αφήσουν πίσω τους τύπους και να ζήσουν την στιγμή, όπως κάνουν εκείνα! Έχουν ανάγκη από γονείς που είναι παρόντες, αποδέχονται και αγκαλιάζουν τις ατέλειές τους και κάνουν ξεκάθαρο ότι θα τα αγαπούν ότι και αν γίνει! Αυτό τουλάχιστον θέλω να ελπίζω ότι το έχουμε καταφέρει…», καταλήγει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση κι εμείς, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, προσυπογράφουμε!

{https://www.instagram.com/p/Cqcp51kIjd2/}

Τελευταία τροποποίηση στις 31.03.2023 - 16:10