Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση πήγε στο συλλαλητήριο αλλά τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε

08.03.2023
Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση πήγε στο συλλαλητήριο αλλά τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε
photo: @eriettakourkouloulatsi
"Δυστυχώς, ενώ περίμενα να δω ανθρώπους ενωμένους, αγκαλιασμένους, κλαμένους και ναι - θυμωμένους, είδα ανθρώπους χωρισμένους… χαμένους", έγραψε στην ανάρτησή της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακτιβίστρια για τα θέματα των ζώων, του περιβάλλοντος, κυρίως, αλλά όχι μόνο, η κόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση έχει αφήσει ήδη ισχυρό αποτύπωμα τόσο στη ζωή (την πραγματική) όσο και στα social media.

Η τελευταία της ανάρτηση αφορούσε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/3/2023), ανήμερα της γιορτής της γυναίκας, στο Σύνταγμα, για τα θύματα της απίστευτης τραγωδίας στα Τέμπη.

Από ό,τι φαίνται από τα όσα έγραψε πλάι στην ασπρόμαυρη φωτογραφία που μοριάστηκε, τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε. Και μοιράστηκε τα συναισθήματα και τις σκέψεις της.

"Σήμερα το πρωί σηκώθηκα με ένα πλάνο στο κεφάλι μου. Είχα να πάω σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, στην συνέχεια να πάω τον Νίκο στον παιδικό σταθμό, να γνωρίσει τον χώρο και τις δασκάλες του και μετά να πάω στο γραφείο μου", ξεκίνησε την ανάρτησή της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, η οποία στη συνέχεια εξήγησε πως μόλις ήπιε την πρώη γουλιά του καφέ της και κοίταξε το παιδί της στα μάτια, κατάλαβε πως το πλάνο αυτό έπρεπε να αλλάξει.

"Έπρεπε να αλλάξει γιατί δεκάδες παιδιά άλλων μαμάδων δολοφονήθηκαν και αν δεν αλλάξουμε τα πλάνα μας για αυτό, πότε θα τα αλλάξουμε;
Δεν θα θέλαμε όλη η Ελλάδα να αλλάξει τα πλάνα της για εμάς εάν είχε δολοφονηθεί το δικό μας παιδί;
Δεν θα θέλαμε να τα αφήσουν όλα και να πάνε να διαμαρτυρηθούν, να κλάψουν και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι; Οι πραγματικοί υπεύθυνοι.. όχι μόνο ο σταθμάρχης!
Δεν χρωστάμε αυτό το ελάχιστο σε αυτές τις μαμάδες, τους μπαμπάδες, τα αδέρφια, τους φίλους, τις οικογένειες των νεκρών;
Δεν χρωστάμε τουλάχιστον αυτό;", διαβάζουμε πιο κάτω στην ανάρτησή της, όμως στο τέλος, το συμπέρασμα δεν έχει θετικό πρόσημο.

"Δυστυχώς όμως, ενώ περίμενα να δω ανθρώπους ενωμένους, αγκαλιασμένους, κλαμένους και ναι - θυμωμένους, είδα ανθρώπους χωρισμένους… χαμένους", γράφει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. "Άλλοι έβριζαν το κεφάλαιο και τον ιδιωτικό τομέα, άλλοι έβγαζαν selfies και να χασκογελάνε γεμάτοι κέφι για το 'στόρι'", συνεχίζει για να καταλήξει: "Εκεί κατάλαβα ότι τελικά φταίμε όλοι… φταίει προφανέστατα και πρώτα από όλους η κυβέρνηση! Αλλά κάπου φταίμε και εμείς"

{https://www.instagram.com/p/CphtvJHI1qq/}

Στο ίδιο "μήκος κύματος" και το story που μοιράστηκε λίγο αργότερα εκφράζοντας και πάλι ένα μεγάλο "κρίμα".

erietta1.jpg\

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για τον σύζυγό της: "Όσες ευκαιρίες και να είχα να ξαναζήσω την ζωή μου, θα επέλεγα αυτόν. Αυτόν και μόνο αυτόν, ξανά και ξανά"

Στα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτησή της είδαμε πολλά από ανθρώπους που συμφωνούσαν και της έδιναν συγχαρητήρια, αλλά και πολλά από κάποιους που διαφωνούσαν έντονα εκφράζοντας από την πλευρά τους τη δική τους άποψη.

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι ένα και αυτό είναι τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στον χαμό 57 άτομα (στην πλειοψηφία τους παιδιά) να μην επαναληφθούν και την ίδια στιγμή να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας κάνουν να νιώθουμε την ασφάλεια που θα έπρεπε να νιώθουμε σε κάθε ευνομούμενο κράτος όπως (θεωρούμε ότι είναι) η Ελλάδα.

Σε αυτό, νομίζω, έστω, συμφωνούμε όλοι!

Τελευταία τροποποίηση στις 08.03.2023 - 19:09