Ο Pele πέθανε σε ηλικία 82 ετών

29.12.2022
Ο Pele πέθανε σε ηλικία 82 ετών
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας έφυγε από τη ζωή

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Pele, αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ 1.281 γκολ σε 1.363 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια μιας 21χρονης καριέρας, συμπεριλαμβανομένων 77 γκολ σε 92 αγώνες για τη χώρα του.

Πέθανε στα 97 της χρόνια η Εριέττα Λάτση: Σπάνιες φωτογραφίες με την κόρη της, Μαριάννα, όταν ήταν 18 ετών

Όντας ο μόνος παίκτης που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές, σηκώνοντας το τρόπαιο το 1958, το 1962 και το 1970, ο Pele ανακηρύχθηκε ο παίκτης του αιώνα από τη FIFA το 2000. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με τα νεφρά και τον προστάτη του και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021 στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο, αφού ο όγκος εντοπίστηκε σε εξετάσεις ρουτίνας. Εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο στα τέλη Νοεμβρίου 2022.

Η Πόπη Τσαπανίδου έφυγε από το OPEN και αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η κόρη του, Kely Nascimento, κρατούσε τους θαυμαστές του ενήμερους για την κατάσταση του πατέρα της με τακτικές ενημερώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το νοσοκομείο. Η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία με τα χέρια της οικογένειας του στο σώμα του στο νοσοκομείο και έγραψε: "Ό,τι είμαστε, είναι χάρη σε σένα. Σε αγαπάμε άπειρα. Αναπαύσου εν ειρήνη".

Ο Edson Arantes do Nascimento, πιο γνωστός ως Pele, έγινε παγκόσμιος σταρ όταν, σε ηλικία 17 ετών, βοήθησε τη Βραζιλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία. Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από το BBC Sport το 2020, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης, μπροστά από τους Lionel Messi, Christiano Ronaldo, Diego Maradona και Johan Cruyff.