Πέθανε η Vivienne Westwood - Θρηνεί ο κόσμος της μόδας

30.12.2022
Πέθανε η Vivienne Westwood - Θρηνεί ο κόσμος της μόδας
Εκτός από τον κόσμο του παγκόσμιου αθλητισμού που πενθεί για τον χαμό του Pele, απόψε χάθηκε ακόμη ένας σπουδαίος άνθρωπος από έναν τελείως διαφορετικό χώρο, αυτόν της μόδας. Η dame Vivienne Westwood δεν είναι πια εδώ.

Η είδηση για τον θάνατο της Vivienne Westwood έχει βυθίσει σε θλίψη τον κόσμο της μόδας και όχι μόνο. Η εκκεντρική σχεδιάστρια μόδας και ακτιβίστρια έφυγε από τη ζωή σήμερα, 29/12/2022 στα 81 της χρόνια.

Όπως διαβάζουμε στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δικούς της ανθρώπους η Vivienne πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο σπίτι της στο Clapham του Νότιου Λονδίνου.

"Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα με το όνομά της -Vivienne Foundation-, που ιδρύθηκε από τους γιου και την εγγονή της θα λανσαριστεί επίσημα το 2023 προκειμένου 'να τιμήσει, προστατεύσει και συνεχίσει την κληρονομιά της Vivienne τόσο στο σχέδιο όσο και στον ακτιβισμό'", διαβάζουμε στη δήλωση που συνεχίζει με μια δήλωση του συζύγου της και καλλιτεχνικού συνεργάτη, Andreas Kronthaler, "Θα έχω πάντα τη Vivienne μέσα στην καρδιά μου. Δουλεύαμε μέχρι το τέλος και μου έδωσε πολλά για να συνεχίσω. Σ' ευχαριστώ αγάπη μου"

Πασίγνωστη για τις δημιουργίες της ανά τον κόσμο, η Vivienne Westwood θεωρείται ως το άτομο που έκανε γνωστή τη μόδα της πανκ στο ευρύ κοινό. Αντισυμβατική σε όλα της έχει επανειλημμένα προκαλέσει έκπληξη στη διεθνή κοινότητα με τις προκλητικές και πρωτοποριακές της επιλογές (που σχετίζονται και με τη δική της εμφάνιση), στην παρουσίαση των δημιουργιών της.