Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Το βίντεο του Γιώργου Καπουτζίδη για τα άτομα με προβλήματα όρασης θα λύσει τις όποιες απορίες σου

15.10.2022
Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Το βίντεο του Γιώργου Καπουτζίδη για τα άτομα με προβλήματα όρασης θα λύσει τις όποιες απορίες σου
Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Καπουτζίδης, παρέα με τον Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» @meallamatia , Βαγγέλη Αυγουλά, παρουσιάζουν σε ένα μικρό video, τεχνικές συνοδείας τυφλών από βλέποντες.

"Το video μας, κλείνει με tips επικοινωνίας, χρήσιμα για να σπάει ο πάγος όταν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα συμπράττουν μαζί!", γράφει, μεταξύ άλλων, στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αυτό, ο δημοφιλής ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης και μας προτρέπει να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια, και "πάμε μαζί μια βόλτα".

"Βαγγέλη, σε ευχαριστώ, άλλη μια φορά, για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μου χαριζεις!", γράφει στο τέλος της λεζάντας και ιδού το, πραγματικά, ενδιαφέρον και χρήσιμο βίντεο.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το θέμα του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.