Δώρα Τσαμπάζη: Το συγκινητικό "αντίο" στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

14.10.2022
Δώρα Τσαμπάζη: Το συγκινητικό "αντίο" στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
Με την είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ακόμη νωπή στη σκέψη μας, βλέπουμε πώς τον αποχαιρετά δημόσια η σύζυγός του, την οποία ο ίδιος αποκάλεσε δώρο Θεού.

Έχοντας παλέψει με μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία δυο χρόνια, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή σήμερα (14/10/2022) λίγες μέρες πριν συμπληρώσει τα 43 του χρόνια.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με μία μακροσκελέστατη επιστολή που είχε συντάξει σε πρώτο πρόσωπο και, προφανώς, είχε ζητήσει να αναρτηθεί αφού έκλεινε τα μάτια!

"Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά", διαβάσαμε στην αρχή της επιστολής ενώ σε κάποιο σημείο αναφέρεται και στη γυναίκα της ζωής του, Δώρα Τσαμπάζη και τα δυο τους παιδιά, Ελεάννα και Γιώργο, με ιδιαίτερη τρυφερότητα και αγάπη.

"Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια. Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι", γράφει ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης μας του Τae Kwon Do ενώ στη συνέχεια αναφέρεται και στο τι σημαίνουν, επί της ουσίας, τα δύο χρόνια που του "χάρισαν" με τη φροντίδα τους οι γιατροί και οι άνθρωποι που του στάθηκαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

"Θέλω να πω σε όλους τους κάτι. Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα", έγραψε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και συγκίνησε ιδιαίτερα.

Παντρεμένοι από το 2016, η Δώρα και ο Αλέξανδρος ήταν πολύ αγαπημένοι και πέρασαν μαζί αυτό τον Γολγοθά. Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να του πει δημόσια το "αντίο" της εκείνη μας έκανε να δακρύσουμε.

Με στίχους από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη επέλεξε να πει το δικό της "αντίο" στον άνθρωπό της η Δώρα Τσαμπάζη και τα είπε όλα!

«Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει – ακούς; Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει – ακούς; Ειμ΄εγώ που φωνάζω κι ειμ’εγώ που κλαίω ακούς; Σ’ αγαπώ, σ’αγαπώ μ’ ακούς»

Η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θα τελεστεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη ενώ η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις σε κάποιο από τα ιδρύματα που στηρίζουν.