Η αρνητική πλευρά της φήμης: 4 ειλικρινείς εξομολογήσεις διάσημων σταρ για το μεγάλο προσωπικό τίμημα της δημοσιότητας

05.07.2022
Η αρνητική πλευρά της φήμης: 4 ειλικρινείς εξομολογήσεις διάσημων σταρ για το μεγάλο προσωπικό τίμημα της δημοσιότητας
Nα δίνεις αυτόγραφα, να σε λατρεύουν, να σε προσκαλούν στα πιο υπέροχα πάρτι και να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο. Έτσι φανταζόμαστε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, πώς είναι να είσαι σταρ. Ωστόσο, σχεδόν ποτέ δεν σκεφτόμαστε τις δυσκολίες που μπορεί να κρύβει η ζωή κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος ήταν αρκετά ειλικρινή για να συζητήσουν τα δύσκολα σημεία της διάσημης ζωής τους. Διάβασε παρακάτω 4 ειλικρινείς εξομολογήσεις διάσημων σταρ για το μεγάλο προσωπικό τίμημα της δημοσιότητας.

Jennifer Lawrence

Η σταρ του Hunger Games κατηγορεί την υπερ-επιτυχημένη καριέρα της για την έλλειψη ελευθερίας στη ζωή της. Η Lawrence ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να βγαίνει ελεύθερα δημόσια χωρίς να την προσέχουν οι θαυμαστές της. Η ταλαντούχα ηθοποιός έχει πει επίσης ότι έχει γίνει «απίστευτα αγενής» από τότε που έγινε δημοφιλής, μόνο για να αποφύγει την ανεπιθύμητη προσοχή.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχω για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», εξηγεί η διάσημη ηθοποιός. Δεν είναι χαρούμενη για την ειδική μεταχείριση που έχει ως διάσημη σταρ του Χόλιγουντ: «Όταν οι άνθρωποι σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά, αλλά δεν νιώθεις διαφορετικά, είναι κάπως αποξενωτικό. Νιώθεις σαν ζώο του ζωολογικού κήπου ή κάτι τέτοιο».

Η ηθοποιός είπε κάποτε ότι δεν θα είναι ποτέ εντάξει με το γεγονός ότι άγνωστοι την ακολουθούν όπου κι αν πάει και ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό.

Leonardo DiCaprio

Ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς στον κόσμο ποτέ δεν παραπονέθηκε πραγματικά για το ότι είναι διάσημος, αλλά είπε ότι αυτό το είδος έκθεσης μπορεί να οδηγήσει σε «κοινωνικό άγχος». Εξηγεί ότι το να είσαι διάσημος είναι τόσο σουρεαλιστικό «Είναι σαν να είσαι σε βιντεοπαιχνίδι», λέει.

Από την άλλη πλευρά, o Leo λέει ότι θα είχε σταματήσει την υποκριτική αν τον ενοχλούσε πραγματικά η συνεχής προσοχή: «Αν ήθελα να σταματήσω την υποκριτική, θα μπορούσα να το είχα κάνει εδώ και πολύ καιρό. Μου αρέσει να κάνω ταινίες. Νιώθω τυχερός που το κάνω και αξίζει απολύτως να θυσιάζω πολλά από την ιδιωτική μου ζωή», είπε.

Brad Pitt

Αν και πάντα έδειχνε άνετα με την ιδιότητα του σούπερ σταρ, ο διάσημος ηθοποιός παραδέχτηκε ότι στις πρώτες μέρες της καριέρας του στο Χόλιγουντ, δεν του ήταν εύκολο να ασχοληθεί με τον νέο τρόπο ζωής του: «Τη δεκαετία του '90, όλη αυτή η προσοχή με έριξε πραγματικά», είπε ο Pitt. «Ήταν πραγματικά άβολο για μένα, η κακοφωνία των προσδοκιών και των κρίσεων. Έγινα πραγματικά λίγο ερημίτης».

Συνέχισε να απομονώνεται έως ότου συνειδητοποίησε ότι «φυλάκιζε» μόνο τον εαυτό του: «Τώρα βγαίνω έξω και ζω κανονικά και γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ κουλ», είπε. Ο Pitt κάποτε περιέγραψε περίφημα το δυσάρεστο συναίσθημα του να είσαι συνεχώς στο προσκήνιο λέγοντας ότι: «Η φήμη σε κάνει να νιώθεις μόνιμα σαν ένα κορίτσι που περνάει δίπλα από εργάτες οικοδομής».

Ethan Hawke

Για αυτόν τον διάσημο ηθοποιό, το χειρότερο μέρος του να είσαι σταρ είναι να νιώθεις απομόνωση: «Mε το που γίνεσαι διάσημος, βρίσκεσαι σε μια περίεργη απομόνωση». Ο Hawke είπε επίσης ότι ο λόγος για τον οποίο οι celebrities παντρεύονται συχνά άλλους celebrities είναι ότι είναι σε «απομόνωση μαζί».

Ο Hawke πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να αλλάξεις την εικόνα που έχουν ήδη οι άνθρωποι για σένα, αφού σε βλέπουν στη μεγάλη οθόνη και ότι συχνά ήταν αυτό που προσπαθούσε να κάνει δίνοντας μια διαφορετική εντύπωση και θέλοντας να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Τον κάνει να λυπάται όταν το μόνο που θέλουν οι άνθρωποι είναι μια selfie, όχι μια ανοιχτή και ειλικρινής συνομιλία και ότι έχει προσπαθήσει συχνά να σπάσει αυτόν τον «γυάλινο τοίχο» που περιβάλλει τους περισσότερους celebrities.