Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης

09.05.2022
Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης
Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Κώστας Γκουσγκούνης, μία από τις πιο cult φυσιογνωμίες του ελληνικού ερωτικού κινηματογράφου.

Την είδηση για τον θάνατο του Κώστας Γκουσγκούνη έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο καλός του φίλος Δημήτρης Λουκάκης, ο οποίος σεβούμενος την τελευεταία του επιθυμία ανακοίνωσε τα νέα μετά και την κηδεία του, η οποία τελέστηκε στη Λούτσα μεταξύ λίγων συγγενών και φίλων.

«Ο Κωστής έφυγε την Παρασκευή (06/05/22) στο Θριάσειο νοσοκομείο από ανάκοπη καρδιάς. Με το χαμόγελο στα χείλη δυνατός. Ηταν εκεί μερικές ημέρες καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας. Λίγο πριν σβήσει λέει στον αγαπημένο του Δημητράκη. "Αυτό είναι το κουστούμι που θα φορέσω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση". Κηδεύτηκε σήμερα (09/05/22) στις 12.00, στην Αρτέμιδα, όπως επιθυμούσε», διαβάζουμε στη σχετική ανάρτηση, μέσα από την οποία μαθαίνουμε και μερικά πράγματα για την καριέρα του που δεν γνωρίζαμε.

Γεννημένος στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931, ο Κώστας Γκουσγκούνης ήταν φωτογράφος, «τέχνη που έμαθε από τον πατέρα του Δημήτρη (Μίμη τον ήξερε όλος ο κόσμος)». Όταν κάποια στιγμή μετακόμισε στην Αθήνα άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στο Χολαργό και άρχισε να παίζει ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες. Γνωστός, όμως, έγινε από τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου στις οποίες πρωταγωνίστησε. Του δόθηκε το προσωνύμιο ο "βασιλιάς του σεξ", με σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι του και τις "ατάκες" του θα μείνουν στην ιστορία!

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λουκάκη, ο ίδιος θεωρούσε σταθμό στην καριέρα του δύο ταινίες: «Το "Σεξ 13 μποφόρ", γυρισμένη το 1971, η οποία είχε σπάσει τα ταμεία με 85.918 εισιτήρια και ο "Ηδονοβλεψίας", που γυρίστηκε το 1984, στις Μαρίκες στη Ραφήνα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα»

Μέσα από την ίδια ανάρτηση, ωστόσο μαθαίνουμε ότι η πρώτη ταινία του σε ρόλο κομπάρσου ήταν η "Αγνή του λιμανιού" το 1952, ενώ εμφανίστηκε στις ταινίες "Θεία απ' το Σικάγο" το 1957, [φωτό κάτω, με το άσπρο πουκάμισο στο πρώτο κανάτι] "Μία ζωή την έχουμε" του 1958, αλλά και στο θεατρικό έργο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται το οποίο προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975 και έπαιζε τον Τούρκο.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι τον ήθελε ο Alan Parker για το Εξπρές του Μεσονυχτίου, όμως «τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν για λόγους που δεν είναι της παρούσης».

Καλό του ταξίδι.