Will Smith: Παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών

04.04.2022
Will Smith: Παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών
Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε το χαστούκι που έδωσε στον Chris Rock κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο βραβευμένος, πια, ηθοποιός προέβη σε μια πολύ σημαντική κίνηση.

Αντιμέτωπος με πιθανή αναστολή ή αποβολή, ο Will Smith παραιτήθηκε την Παρασκευή από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών μετά το χαστούκι στον Chris Rock κατά την τηλεοπτική προβολή των Όσκαρ της Κυριακής. Ο νικητής του Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για φέτος, σημείωσε σε δήλωσή του ότι «απάντησε άμεσα στην πειθαρχική ακρόαση της Ακαδημίας», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές του στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ ως «σοκαριστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες».

Ο Smith δήλωσε περαιτέρω ότι «θα αποδεχτεί πλήρως όλες τις συνέπειες» για τη συμπεριφορά του και ότι “πρόδωσε την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας”». Αν και η Ακαδημία δεν έχει συζητήσει να αφαιρέσει το Όσκαρ του Smith, σύμφωνα με μια πηγή του Deadline, το διοικητικό συμβούλιο φέρεται να τον ενημέρωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια δεκαετή αποβολή από τον οργανισμό στον οποίο εντάχθηκε το 2001. Με την παραίτησή του , φαίνεται να ελπίζει ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα απομακρυνθούν από το σκάνδαλο και θα επιστρέψουν στα επιτεύγματα των φετινών υποψηφίων και νικητών των Όσκαρ.

Will Smith: Απάντησε σε όλες τις καυτές ερωτήσεις για τον «ανοιχτό» γάμο του με την Jada

«Ο κατάλογος αυτών που έχω πληγώσει είναι μακρύς και περιλαμβάνει τον Chris, την οικογένειά του, πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους τους παρευρισκόμενους και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι», συνέχισε στην ανακοινωσή του ο Smith. «Είμαι συγκλονισμένος. Θέλω να εστιάσω ξανά σε αυτούς που αξίζουν προσοχή για τα επιτεύγματά τους και να επιτρέψω στην Ακαδημία να επιστρέψει στην απίστευτη δουλειά που κάνει για να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα και την τέχνη στον κινηματογράφο».

Όταν ο Will Smith σκέφτηκε να σκοτώσει τον πατέρα του για να εκδικηθεί" τη μητέρα του

Σε μια ξεχωριστή δήλωση της Ακαδημίας την 1η Απριλίου, ο πρόεδρος της AMPAS, David Rubin είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο - στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης οι Laura Dern, Whoopi Goldberg, Ava DuVernay, Steven Spielberg και Rita Wilson, μεταξύ άλλων – «έλαβε και αποδέχτηκε» την «άμεση παραίτηση» του Smith. Ο Rubin πρόσθεσε ότι ο οργανισμός «θα συνεχίσει να προχωρά με τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του κ. Smith για παραβιάσεις των Προτύπων Συμπεριφοράς της Ακαδημίας», ενόψει της επόμενης προγραμματισμένης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου στις 18 Απριλίου.

Νικολέτα Μακρή

Τελευταία τροποποίηση στις 09.03.2023 - 17:16