Ουκρανία: Ο William και η Kate σε μια σπάνια πολιτική δήλωση υπέρ της Ουκρανίας - Διάσημοι σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους εναντίον του πολέμου

26.02.2022
Ουκρανία: Ο William και η Kate σε μια σπάνια πολιτική δήλωση υπέρ της Ουκρανίας - Διάσημοι σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους εναντίον του πολέμου
Μουδιασμένη όλη η ανθρωπότητα μπροστά στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τα τελευταία 24ωρα και τα social media έχουν γεμίσει με αντιπολεμικά μηνύματα. Εκπρόσωποι της εγχώριας και της διεθνούς showbiz τοποθετούνται δημόσια.

Σε μια σπάνια πολιτική τοποθέτηση -γιατί περί τέτοιας πρόκειται- προχώρησαν ο πρίγκιπας William και η σύζυγό του, Catherine, δούκισσα του Cambridge μέσα από ένα τιτίβισμα υπέρ της Ουκρανίας.

"Τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πρόεδρο Zelenskyy και την Πρώτη Κυρία και να μάθουμε τις ελπίδες της και την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Ουκρανίας.
Σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό του Προέδρου και του λαού της Ουκρανίας καθώς πολεμούν γενναία για το μέλλν τους 🇺🇦 W & C", γράφουν οι Cambridges υπογράφοντας με τα αρχικά τους πλάι σε μια σημαία της χώρας.

Mila Jojovic

Με καταγωγή τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία η διάσημη ηθοποιός δηλώνει καταρρακωμένη από τα όσα συμβαίνουν στις πατρίδες της.

"Το αίμα μου και η ρίζες μου έρχονται και από την Ουκρανία και από τη Ρωσία. Είμαι κομμένη στα δύο καθώς παρακολουθώ τη φρίκη να εξελίσσεται, τη χώρα να καταστρέφεται, οικογένειες να χωρίζονται, τις ζωές τους να διαλύονται. Θυμάμαι τον πόλεμο στην πατρίδα του πατέρα μου, την πρώην Γιουγκοσλαβία και τις ιστορίες που έχω ακούσει, το τραύμα και τη φρίκη που έζησαν. Ο πόλεμος. Πάντα ο πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Το ατελείωτο πήγαινέλα του ιμπεριαλισμού. Και πάντα οι λαοί να πληρώνουν σε αίμα και δάκρυα", γράφει μεταξύ άλλων η Mila και συγκινεί.

Madonna
Η βασίλισσα της ποπ δημιούργησε ένα βίντεο για να εκφράσει την αντίδρασή της στα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη ενώ δεν δίστασε να παραλληλίσει τον πρόεδρο Putin με τον Hitler. Στη λεζάντα εκλιπαρεί για λήξη του πολέμου ενώ ενημερώνει για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει.

Ashton Kutcher
Τη συμπαράστασή του στην Ουκρανία, πατρίδα της αγαπημένης του συζύγου, Mila Kunis, εξέφρασε μέσω Twitter και ο Ashton Kutcher

Paulina Porizkova

"Αν η Ρωσία σταματήσει να μάχεται δεν θα υπάρχει πια πόλεμος. Αν η Ουκρανία σταματήσει να μάχεται δεν θα υπάρχει πια Ουκρανία", γράφει σήμερα η ρωσίδα καλλονή και συγκλονίζει.

Σάκης Τανιμανίδης

Ο δημοφιλής μοιράστηκε μία από τις viral φωτογραφίες των ημερών μαζί με τα συναισθήματά του

Σίσσυ Χρηστίδου
Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος και από τη θεσσαλονικιά παρουσιάστρια με μία από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες