Lady Gaga: Έξαλλοι οι fans της για τον αποκλεισμό της από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ

09.02.2022
Lady Gaga: Έξαλλοι οι fans της για τον αποκλεισμό της από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ
Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ανακοινώθηκαν χθες και δεν έλειψαν οι αντιδράσεις.

Αρκετά ονόματα δεν μπήκαν στη λίστα υποψηφιοτήτων για τα 94α Βραβεία Όσκαρ, με ένα να ξεχωρίζει ως ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη από όλα. Η Lady Gaga, η οποία ασχολήθηκε πλήρως με τη μεθοδική υποκριτική και έζησε «για ενάμιση χρόνο», ως ο χαρακτήρας της από το House of Gucci, δεν ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, παρά τις προβλέψεις από πολλούς ειδικούς του κινηματογράφου ότι θα ήταν άνετα στις υποψηφιότητες.

Oscars 2022: Οι υποψήφιοι σε όλες τις κατηγορίες

Η επί 12 φορές νικήτρια των βραβείων Grammy, η οποία είχε κερδίσει στο παρελθόν ένα Όσκαρ Πρωτότυπου Τραγουδιού («Shallow»), συζητήθηκε πολύ για τον ρόλο της στο House of Gucci. Η Gaga υποδύθηκε την Patrizia Reggiani, τη γυναίκα που μπήκε στη φυλακή επειδή διέταξε τη δολοφονία του πρώην συζύγου της Maurizio Gucci.

Ακόμη και πριν από την επίσημη κυκλοφορία του House of Gucci, ήταν έντονοι οι ψίθυροι ότι η Gaga θα μπορούσε να διεκδικήσει το Όσκαρ της καλύτερης ηθοποιού. Για μήνες, οι fans και οι κριτικοί έμοιαζαν όλοι σίγουροι ότι η Gaga θα ήταν στη μάχη για το τρόπαιο. Ωστόσο, το House of Gucci κατέληξε με μόνο μία υποψηφιότητα, για το καλύτερο μακιγιάζ και hairstyling, οπότε δεν ήταν μόνο η Gaga που έχασε την ευκαιρία για αυτήν την ταινία.

Αντί για την Gaga, οι ακόλουθες πέντε ηθοποιοί είναι τελικά οι υποψήφιες για Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία: Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye), Olivia Colman (The Lost Daughter), Penélope Cruz (Parallel Mothers), Nicole Kidman (Being the Ricardos) και Kristen Stewart (Spencer).

Η αγανάκτηση που εκδηλώνουν οι θαυμαστές της Gaga μπορεί να είναι έντονη, αλλά δεν είναι εντελώς χωρίς λόγο. Η ηθοποιός προτάθηκε για την ερμηνεία της στο House of Gucci στις Χρυσές Σφαίρες, στα Βραβεία Επιλογής Κριτικών, στα Βραβεία SAG και στα BAFTA, τα οποία θεωρούνται ως τα μεγαλύτερα βραβεία ερμηνείας εκτός των Όσκαρ.

Αν και η Gaga μπορεί να μην ήταν υποψήφια αυτή τη φορά, ήταν ήδη τρεις φορές υποψήφια και έχει ένα Όσκαρ στο ράφι των τροπαίων της στο σπίτι. Κατέκτησε το βραβείο της στην κατηγορία Πρωτότυπο Τραγούδι, για το «Shallow», το οποίο έγραψε και ερμήνευσε για την ταινία A Star Is Born. Ήταν επίσης υποψήφια για την ερμηνεία της σε αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά έχασε από την Olivia Colman στο The Favourite. Πριν από αυτό, αυτή και η τρέχουσα υποψήφια Diane Warren μοιράστηκαν μια υποψηφιότητα για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι για το «Till It Happens to You», αλλά έχασαν από το θέμα του Sam Smith για τον James Bond «Writing's on the Wall».

Οι θαυμαστές της Lady Gaga (γνωστοί και ως Little Monsters) είναι εξαγριωμένοι που δεν προτάθηκε και δεν δίστασαν να κάνουν γνωστά τα συναισθήματά τους στα social media, ιδιαίτερα στο Twitter.