Andre Leon Talley: Πέθανε ο πρώην δημιουργικός διευθυντής της Vogue σε ηλικία 73 ετών

19.01.2022
Andre Leon Talley: Πέθανε ο πρώην δημιουργικός διευθυντής της Vogue σε ηλικία 73 ετών
Σχεδιαστές μόδας και επώνυμοι αποτίουν φόρους τιμής

Ο πρώην δημιουργικός διευθυντής και αρχισυντάκτης της Vogue, Andre Leon Talley, πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Ο δημοσιογράφος μόδας, του οποίου η καριέρα διήρκεσε πέντε δεκαετίες, πέθανε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, δήλωσαν οι εκπρόσωποί του.

Η Heidi Klum αποκάλυψε ότι τα πόδια της είναι ασφαλισμένα για 2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το ένα είναι πιο ακριβό από το άλλο

Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Instagram επιβεβαίωσε τον θάνατό του «με μεγάλη θλίψη» και περιέγραψε τον Talley ως μια φιγούρα «μεγαλύτερη από τη ζωή». Αρκετές προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών και μοντέλων, αποτίουν φόρο τιμής. Ο αμερικανός σχεδιαστής Marc Jacobs είπε ότι ήταν "σοκαρισμένος" με την είδηση. "Με υποστήριξες και ήσουν φίλος μου από την αρχή", έγραψε χαρακτηριστικά.

Madonna: Η σέξι φωτογραφία της αγκαλιά με την αγαπημένη του Kanye West, Julia Fox

Η βελγίδα σχεδιάστρια Diane von Furstenberg είπε ότι "Ο κόσμος θα είναι λιγότερο χαρούμενος", ενώ η ηθοποιός και supermodel Milla Jovovich περιέγραψε τον Talley ως "δύναμη της φύσης". "Ο Andre Leon Talley ήταν ένας τόσο απίστευτος καλλιτέχνης, αλλά ήταν επίσης ένας από τους πιο πραγματικά υπέροχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Ήταν πάντα εκεί με το πιο όμορφο χαμόγελο και ανοιχτές αγκάλες, ήταν τόσο γλυκός και ευγενικός".

Γεννημένος στην Washington DC και μεγαλωμένος από τη γιαγιά του στη Βόρεια Καρολίνα, ο Talley σπούδασε γαλλική λογοτεχνία πριν γίνει μαθητευόμενος στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1974. Συνέχισε ως δημοσιογράφος μόδας στο Women's Wear Daily και στη Vogue, παρακολουθώντας τακτικά επιδείξεις μόδας στη Νέα Υόρκη και σε όλη την Ευρώπη.

Ο δημοσιογράφος, που λάτρευε τα καφτάνια, έγινε δημιουργικός διευθυντής και αρχισυντάκτης στη Vogue και βρισκόταν πάντα σε εκδηλώσεις δίπλα στην κινητήρια δύναμη του περιοδικού και την πιο αξιοσέβαστη γυναίκα της μόδας, Anna Wintour. Κατά τη διάρκεις της καριέρας του, ο Talley έγινε στενός φίλος γνωστών σχεδιαστών όπως ο Yves Saint Laurent και Karl Lagerfeld. Ο Talley έγραφε επίσης για το Vanity Fair, το HG και το Interview και ήταν ο εκδότης του Numero Russia.

Επίσης, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στην LGBT κοινότητα. Υπηρέτησε ως στυλίστας για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama και την πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama. Πέρυσι, ο Talley τιμήθηκε με το βραβείο Chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres της Γαλλίας. Το 2020, κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του, με τίτλο "The Chiffon Trenches".

"Έχω δώσει πολλές μάχες. Ήμουν σε χαρακώματα όλη μου τη ζωή, ως Αφροαμερικανός μαύρος, απόγονος των σκλαβωμένων ανθρώπων που έφεραν σε αυτή τη χώρα πριν από 401 χρόνια, η καθημερινή μου ύπαρξη είναι μια δύσκολη μάχη επιβίωσης. Κάθε μαύρος πρέπει να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει ότι είναι μαύρος σε μια χώρα που του υπόσχεται ισότητα, ίση δικαιοσύνη για όλους...και δεν είναι. Επομένως, η ζωή μου είναι μια συνεχής επιβίωση στα χαρακώματα: γκρεμίζομαι, σηκώνομαι, με πυροβολούν, σηκώνομαι - όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή, αλλά και στην επαγγελματική μου ζωή".