Η Brigitte Bardot τιμωρήθηκε με το έκτο της πρόστιμο για υποκίνηση φυλετικού μίσους

08.11.2021
Η Brigitte Bardot τιμωρήθηκε με το έκτο της πρόστιμο για υποκίνηση φυλετικού μίσους
Η Γαλλίδα ηθοποιός έχει μακρά ιστορία ρατσιστικών προσβολών

Δύο χρόνια αφότου έγραψε μια ανοιχτή επιστολή όπου αποκαλούσε τους κατοίκους του νησιού Réunion, μιας γαλλικής επικράτειας στον Ινδικό Ωκεανό, "εκφυλισμένους άγριους", η Γαλλίδα ηθοποιός Brigitte Bardot επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ από γαλλικό δικαστήριο για "υποκίνηση φυλετικού μίσους". Ο εκπρόσωπός της, Bruno Jacquelin, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για το ρόλο του στη διάδοση της επιστολής της σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Η Heidi Klum βρίσκεται στην Ελλάδα (φωτογραφίες)

Στην επιστολή του 2019, η Bardot ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι του νησιού έσφαξαν κατσίκες απάνθρωπα, αποκαλώντας τους "ιθαγενείς που έχουν διατηρήσει τα άγρια ​​γονίδιά τους" και "έναν εκφυλισμένο πληθυσμό ακόμα εμποτισμένο σε βάρβαρες προγονικές παραδόσεις" που παραπέμπουν στον "κανιβαλισμό των περασμένων αιώνων".

Η 87χρονη ηθοποιός, γνωστή για τη μακρά καριέρα της στο modelling και για κινηματογραφικούς ρόλους, έχει επιβληθεί πρόστιμο πέντε προηγούμενες φορές για σχόλια κατά του Ισλάμ και τους οπαδούς του. Το 2008 επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για μια επιστολή σχετικά με τη σφαγή ζώων που έγραψε στον Nicolas Sarkozy, η οποία αναφερόταν στους μουσουλμάνους ως "αυτός ο πληθυσμός που μας καταστρέφει, καταστρέφει τη χώρα μας επιβάλλοντας τις πράξεις του".

Η Ελένη Μενεγάκη με μαγιώ Νοέμβρη μήνα - Βουτιές και για τον Γιώργο Λιάγκα και τους γιους του

Στα χρόνια μετά την απομάκρυνση της Bardot από την υποκριτική, έγινε γνωστή ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων. "Δεν με νοιάζει να φαίνομαι συντηρητική και δύστροπη", είπε το 2012. "Θέλω μόνο να ηρεμήσω την ψυχή μου και να προστατέψω τα ζώα". Ο σύζυγός της, Bernard d'Ormale, ήταν σύμβουλος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (τώρα γνωστό ως National Rally) και το 2017 η Bardot έδωσε την υποστήριξή της στην Marine Le Pen, ηγέτη του κόμματος γνωστή για τα αντιμουσουλμανικά σχόλια.

Δύο από τα προηγούμενα πρόστιμα της αφορούσαν σχόλια για το Ισλάμ που έκανε στα βιβλία της "Πλατεία του Πλούτωνα" και "Κραυγή στη Σιωπή". "Ποτέ δεν ήθελα εν γνώσει μου να πληγώσω κανέναν. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου" είχε κάποτε δηλώσει, προσθέτοντας πως "Μεταξύ των μουσουλμάνων, νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι πολύ καλοί και κάποιοι κουκουλοφόροι, όπως παντού".