Δραματική έκκληση George Clooney προς τα media: «Μη δημοσιεύετε ποτέ φωτογραφίες των παιδιών μας»

08.11.2021
Δραματική έκκληση George Clooney προς τα media: «Μη δημοσιεύετε ποτέ φωτογραφίες των παιδιών μας»
Ο George Clooney πήρε θέση κατά των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύουν φωτογραφίες παιδιών διασημοτήτων, σε μια ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε στο βρετανικό ταμπλόιντ, Daily Mail.

Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύτηκε στο Today μαζί με άλλα μέσα, ο Clooney ισχυρίστηκε ότι η Daily Mail είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του μικρού παιδιού της ηθοποιού Billie Lourd και στη συνέχεια τις αφαίρεσε (από την Παρασκευή, η Daily Mail δεν είχε απαντήσει δημόσια στην επιστολή του Clooney).

Ο George Clooney αποκαλύπτει ποιο χόμπι του "έκοψε" η Amal

«...Σας ζητάμε να αποφύγετε να βάζετε τα πρόσωπα των παιδιών μας στο έντυπο σας», έγραψε ο George Clooney αναφερόμενος στα 4χρονα δίδυμα Alexander και Ella που έχει με τη σύζυγό του και δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Amal Clooney. «Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δέχομαι τις πολλές φορές αδιάκριτες φωτογραφίες ως μέρος του τιμήματος που πρέπει να πληρώσω που κάνω τη δουλειά μου. Τα παιδιά μας δεν έχουν αναλάβει τέτοια δέσμευση».

Πρόσθεσε, «Η φύση της δουλειάς της συζύγου μου την κάνει να αντιμετωπίζει και να δικάζει τρομοκρατικές ομάδες και παίρνουμε όσες προφυλάξεις μπορούμε για να κρατήσουμε την οικογένειά μας ασφαλή. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας εάν κάποια δημοσίευση βάλει τα πρόσωπά τους σε κάποιο εξώφυλλό. Δεν έχουμε πουλήσει ποτέ μια φωτογραφία των παιδιών μας, δεν είμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν δημοσιεύουμε ποτέ φωτογραφίες γιατί κάτι τέτοιο θα έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο. Όχι παρανοϊκό κίνδυνο, αλλά ζητήματα του πραγματικού κόσμου, με συνέπειες στον πραγματικό κόσμο».

Ο George Clooney απαντά για το διαζύγιό του από την Amal

Ο George ολοκλήρωσε την επιστολή δηλώνοντας: «Ελπίζουμε ότι θα συμφωνήσατε ότι η ανάγκη να πωλούνται διαφημίσεις δεν είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη να αποτρέπονται τα αθώα παιδιά από το να στοχοποιούνται».

Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα διάσημο πρόσωπο μιλάει για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών του. Τον περασμένο μήνα, η ηθοποιός Blake Lively δημοσίευσε μια έκκληση στο Instagram να σταματήσουν να ακολουθούνται λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μοιράζονται εικόνες παιδιών διασημοτήτων, ενώ το 2014, οι Jennifer Garner, Halle Berry και Kristen Bell συσπειρώθηκαν πίσω από το «No Kids Policy (Πολιτική Χωρίς παιδιά)» για να αποτρέψουν τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών με πρόσωπα παιδιών διασημοτήτων, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.