Ο Alec Baldwin είχε ενημερωθεί ότι το όπλο ήταν ασφαλές πριν από τον θανατηφόρο πυροβολισμό

23.10.2021
Ο Alec Baldwin είχε ενημερωθεί ότι το όπλο ήταν ασφαλές πριν από τον θανατηφόρο πυροβολισμό
Όσα ειπώθηκαν στην ένορκη δήλωση

Το όπλο που παραδόθηκε στον Alec Baldwin στα γυρίσματα της ταινίας "Rust", με το οποίο σκότωσε καταλάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας Halyna Hutchins, είχε κηρυχθεί ασφαλές από τον βοηθό σκηνοθέτη της παραγωγής, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που κατατέθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Santa Fe.

Mila Kunis: Το λάθος της ως μητέρα που σόκαρε ακόμα και τον σύζυγό της, Ashton Kutcher

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, είχε ανακοινωθεί πως το όπλο ήταν ασφαλές για χρήση και δεν περιείχε πυρομαχικά. Ωστόσο, όταν ο Baldwin πάτησε τη σκανδάλη του όπλου, εκτόξευσε μια σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα την Hutchins στο στήθος και χτύπησε τον ώμο του σκηνοθέτη Joel Souza. Οι Times ανέφεραν ότι το έγγραφο λέει ότι η Hutchins στεκόταν μπροστά από τον Souza τη στιγμή του συμβάντος.

Salma Hayek: Πρώτη φορά μαζί με την κόρη της στο κόκκινο χαλί - Η μικρή είναι ίδια ο πατέρας της

Tο όπλο προετοιμάστηκε από έναν οπλοφόρο εκ των προτέρων, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, η οποία περιείχε επίσης ένταλμα έρευνας που ζητούσε να ερευνηθεί το κτήριο όπου συνέβη το περιστατικό, το οποίο χορηγήθηκε από δικαστή της πολιτείας. Η έρευνα θα περιλαμβάνει επίσης τη λήψη βιολογικών αποδεικτικών στοιχείων.

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο Baldwin είπε εν μέρει: "Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της Halyna Hutchins, μιας συζύγου, μητέρας και αξιοθαύμαστης συναδέλφου μας".