Λευτέρης Πετρούνιας: Σάλος από τις δηλώσεις του για το ελληνικό #metoo - Οι αντιδράσεις και η απάντησή του

21.10.2021
Λευτέρης Πετρούνιας: Σάλος από τις δηλώσεις του για το ελληνικό #metoo - Οι αντιδράσεις και η απάντησή του
Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη μας έκαναν το όνομά του και πάλι viral, αλλά αυτή τη φορά, με την κακή έννοια.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες και αυτό δεν αφορά μόνο στον χώρο του αθλητισμού. Πάντα με το χαμόγελο, την πίστη και τη θετική ενέργεια, εκπέμπει φως, ελπίδα και έμπνευση.

Οι δημοσιογράφοι εντόπισαν τον αθλητή σε εγκαίνεια καταστήματος χθες βράδυ και του έθεσαν ερωτήσεις επί διαφόρων θεμάτων.

Η (τουλάχιστον) άστοχη τοποθέτηση

Μετά τις ερωτήσεις για τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση και τις κόρες τους, κάποια στιγμή ο Λευτέρης Πετρούνιας ερωτήθηκε για το ελληνικό #metoo που, ως γνωστό, ξεκίνησε από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου τον περασμένο Ιανουάριο.

Σοφία Μπεκατώρου: Η πρώτη ανάρτηση μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση - Πότε καταθέτει στην Εισαγγελία

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και «έπεσαν όλοι να τον φάνε» -στην κυριολεξία, και, μάλλον όχι άδικα.

Στο 0:30 οι σχετικές αναφορές:

Λευτέρης Πετρούνιας - Βασιλική Μιλλούση: Εικόνες και βίντεο από τον γάμο τους

Οι αντιδράσεις

Ο σάλος ξέσπασε σε χρόνο μηδέν με το όνομα του σπουδαίου αθλητή μας να γίνεται viral με την πιο κακή έννοια. Ιδού μερικά από τα τιτιβίσματα που περικλύουν το γενικότερο μαζικό αίσθημα.

Λευτέρης Πετρούνιας - Στέφανος Τσιτσιπάς: Η φωτογραφία από το Τόκυο που, απλά, πρέπει να δεις

Η απάντησή του

Πολύ γρήγορα φάνηκη η τροπή που πήρε το όλο ζήτημα και ο Λευτέρης Πετρούνιας προχώρησε σε δυο αναρτήσεις στα social media προκειμένου να εξηγήσει τι είχε συμβεί:

Μέσω stories μάλιστα ο έλληνας πρωταθλητής θύμισε την ανάρτηση που είχε κάνει τον Ιανουάριο στηρίζοντας τη Σοφία Μπεκατώρου για την οποία εξέφρασε δημόσια τον θαυμασμό του

Νέα επίθεση

Η "εξήγηση" που επέλεξε να δώσει δημόσια, ωστόσο, ο Λευτέρης Πετρούνιας, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε ως απλή προσπάθεια ανασκεύασης των αρνητικής κατάστασης χωρίς το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας ή συγνώμης.