Η συγγραφέας του "Sex and the City" εξηγεί γιατί δεν πρέπει να γίνουμε σαν την Carrie

19.10.2021
Η συγγραφέας του "Sex and the City" εξηγεί γιατί δεν πρέπει να γίνουμε σαν την Carrie
"Η τηλεοπτική σειρά και το μήνυμα της στο τέλος δεν ήταν πολύ φεμινιστικά"

Η συγγραφέας του "Sex and the City", Candace Bushnell, είπε ότι η αγαπημένη σειρά δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως οδηγός για το πώς πρέπει να ζουν οι γυναίκες. "Δεν μιλάμε ποτέ για αυτό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούν οι γυναίκες: Μπορείς να κάνεις πολύ λιγότερα...όταν πρέπει να βασιστείς σε έναν άντρα", είπε σε μια συνέντευξη στη New York Post. "Η τηλεοπτική σειρά και το μήνυμα της στο τέλος δεν ήταν πολύ φεμινιστικά. Αλλά αυτό είναι η τηλεόραση. Αυτό είναι η ψυχαγωγία. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι δεν πρέπει να βασίζουν τη ζωή τους σε μια τηλεοπτική εκπομπή".

Όσον αφορά τις θαυμάστριες που βλέπουν τη σειρά για καθοδήγηση, η συγγραφέας ελαχιστοποίησε τη σημασία της εύρεσης του δικού τους "Mr. Big" - το διάσημο πλέον αρχέτυπο του άπιαστου, ελκυστικού και επιτυχημένου μητροπολιτικού άνδρα. "Η πραγματικότητα είναι ότι η εύρεση ενός άντρα δεν είναι ίσως η καλύτερη οικονομική επιλογή μακροπρόθεσμα. Οι άνδρες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνοι για τις γυναίκες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους", είπε η Bushnell.

Sex And The City: Τα γυρίσματα του reboot ξεκίνησαν - Η πρώτη φωτογραφία

Η αρχική σειρά βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Bushnell, το οποίο ξεκίνησε ως μια εξομολογητική στήλη γνωριμιών που κυκλοφόρησε στο New York Observer από το 1994 έως το 1996. Ο φίλος της, τηλεοπτικός παραγωγός Darren Starr, πήρε τα δικαιώματα και διασκεύασε το βιβλίο στη διάσημη πλέον σειρά της HBO.

Τον Δεκέμβριο, πρόκειται για κυκλοφορήσει το sequel της σειράς, με τίτλο And Just Like That ... Η νέα σειρά θα ακολουθήσει τις Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) και Miranda (Cynthia Nixon) καθώς περιηγούνται στα 50 τους. Η πρωταγωνίστρια της σειράς Kim Cattrall δεν θα συμμετέχει, πολύ μεγάλη απογοήτευση του κοινού. "Αγαπώ απόλυτα την Kim", είπε η Bushnell. "Φαίνεται όμως ότι θέλει να κάνει άλλα πράγματα. Ίσως δεν θέλει να είναι πια αυτός ο χαρακτήρας".

Sex and the City: Και ο Mr. Big στο βασικό cast που θα δούμε στην επιστροφή της σειράς