"Ο James Bond ήταν βιαστής" λέει ο σκηνοθέτης των ταινιών

24.09.2021
"Ο James Bond ήταν βιαστής" λέει ο σκηνοθέτης των ταινιών
Η δήλωση του Cary Fukunaga που έχει προκαλέσει σοκ

Ο σκηνοθέτης Cary Fukunaga, ο οποίος αυτήν την περίοδο γυρίζει την επόμενη ταινία του Bond, No Time To Die, δεν είναι fan της εμβληματικής ερμηνείας του Sean Connery, καθώς αντιπαθεί τη στάση του απέναντι στις γυναίκες και τον θεωρεί ως "βασικά" βιαστή.

Βραβεία EMMY 2021: Αυτή είναι η φωτογραφία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Ο σηνοθέτης δήλωσε στο Hollywood Reporter: "Στο Thunderball ή το Goldfinger βασικά, ο χαρακτήρας του Sean Connery βιάζει μια γυναίκα - εκείνη λέει 'Όχι, όχι, όχι' και εκείνος λέει 'ναι, ναι, ναι'". Πιστεύεται ότι ο σκηνοθέτης αναφερόταν σε μια σκηνή του Thunderball του 1965 όπου ο Connery φιλούσε αναγκαστικά τη νοσοκόμα Patricia Fearing και εκείνη τον απέρριπτε. Στη συνέχεια, ο Connery λέει ότι θα παραπονεθεί στα αφεντικά της μόλις πεθάνει, προκαλώντας την να τον παρακαλέσει επειδή φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά της. Ο κατάσκοπος απαντά: "Λοιπόν, υποθέτω ότι η σιωπή μου θα μπορούσε να έχει ένα τίμημα". Στη συνέχεια καταδιώκει τη νοσοκόμα στο ατμόλουτρο, όπου της βγάζει αμέσως τα ρούχα.

The Crown: Ο δημιουργός της σειράς αποκαλύπτει πώς γράφτηκαν οι σκηνές για τη σχέση Καρόλου-Diana

Ο Fukunaga ανέφερε το γεγονός ότι κάλεσαν τη δημιουργό του Fleabag, Phoebe Waller-Bridge για να αλλάξει τη στάση των ταινιών απέναντι στις γυναίκες, αν και αυτός και η παραγωγός Barbara Broccoli ήταν ήδη πρόθυμοι να κάνουν περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες. "Νομίζω ότι αυτή είναι η προσδοκία, μια γυναίκα που γράφει πολύ δυνατούς γυναικείους ρόλους, αλλά αυτό είναι κάτι που η Barbara ήθελε ήδη. Από τις πρώτες μου συνομιλίες με την Broccoli, αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό κίνητρο. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον Bond από τη μια μέρα στην άλλη σε άλλο άτομο, αλλά μπορείς σίγουρα να αλλάξεις τον κόσμο γύρω του και τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει σε αυτόν τον κόσμο".

Το No Time To Die θα είναι η τελευταία ταινία στο franchise που εμφανίζει τον Daniel Craig στο ρόλο του Bond.