Όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Novak Djokovic (δις) και τι είχε πει εκείνος για τον Έλληνα τενίστα

13.06.2021
Όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Novak Djokovic (δις) και τι είχε πει εκείνος για τον Έλληνα τενίστα
Εν αναμονή του μεγάλου τελικού του Roland Garros μεταξύ του Ελληνα και του Σέρβου άσσου σήμερα, Κυριακή 13/6/2021 στις 4μ.μ. ώρα Ελλάδας, θυμόμαστε δύο απίθανες στιγμές σε μεταξύ τους αγώνες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας τενίστας που συμμετέχει σε τελικό τη κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει σε λίγες ώρες το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος στον ημιτελικο κέρδισε, σε έναν δραματικό αγώνα, τον επίσης απίθανο Rafael Nadal.

Για την ιστορία, αυτός θα είναι ο έκτος τελικός Roland Garros του Djokovic στους συνολικά 29 σε Major της καριέρας του.

Οι δυο τενίστες γνωρίζονται χρόνια και έχουν αντιμετωπίσει αρκετές φορές ο ένας τον άλλο σε όλες τις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις. Σε δύο από αυτές τις αναμετρήσεις, ο Στέφανος κέρδισε και ο Nole τον "παραδέχτηκε" δημόσια.

Αρχικά, λοιπόν, γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στο Αύγουστο του 2018 όταν ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Novac Djokovic στον τρίτο γύρο του Rogers Cup στον Καναδά!

Ύστερα από την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά, και προφανώς αναγνωρίζοντας την αξία του, ο Novak θέλησε να το δηλώσει και δημόσια. Χωρίς ίχνος κομπλεξισμού, λοιπόν, έσπευσε να συγχαρεί τον αντίπαλό του μέσω Instagram, αφήνοντας ένα σχόλιο κάτω από τις φωτογραφίες που εκείνος ανήρτησε μετά την τεράστια νίκη του.

"Απίθανη απόδοση Στέφανε. Το αξίζεις φίλε μου", έγραψε ο Σέρβος πρωταθλητής, με τη λέξη "φίλε μου" σε greeklish. Ιδού και η ανάρτηση για του λόγου το αληθές, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός τερέν βέβαια, ο Djokovic είναι λάτρης της Ελλάδας και δεν το κρύβει. Αντίθετα μάλιστα. Επισκέπτεται τακτικότατα τη χώρα μας, ενώ το 2014 πανηγύρισε με πάθος την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στους 16 του Μουντιάλ.

Η άλλη σημαντική μεταξύ τους στιγμή καταγράφηκε τον Οκτώβρη του 2019 όταν ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Djokovic στη Σανγκάη και προκρίθηκε (για πρώτη φορά) στους «4» του Masters 1000.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο Djoko είχε καλά λόγια να πει για τον αντίπαλό του, ο οποίος ύστερα από μία "κοιλιά" που είχε κάνει λίγο πιο πριν φάνηκε σε εκείνο το τουρνουά να βρίσκει τον "καλό του εαυτό": "Άξιζε την νίκη, δεν πίεσα αρκετά και έκανε το παιχνίδι του", είχε πει τότε ο Djokovic.

Για να δούμε τι θα συμβεί σήμερα. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, ενώ αξίζει να σηειώσουμε κάτι που κυκλοοφορεί στα social media τις τελευταίες ώρες περί στατιστικών.

Το 1987 είχαμε την ιστορική κατάκτηση του Eurobasket. 17 χρόνια μετά, το 2004 ήρθε η κατάκτηση του Euro. Είμαστε στο 2021, ακόμη 17 χρόνια μετά και έχουμε Έλληνα παίκτη στον τελικό του Roland Garros. Λες; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε, αν και εδώ που τα λέμε, ακόμη και αυτή η ίδια η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό της διοργάνωσης είναι ήδη μια τεράστια νίκη. Συγχαρητήρια Στέφανε!

Ζωή Κίττα