Sean Connery: Τα συγκινητικά "αντίο" των Pierce Brosnan και Daniel Craig στον αγαπημένο Bond που "έφυγε"

01.11.2020
Sean Connery: Τα συγκινητικά "αντίο" των Pierce Brosnan και Daniel Craig στον αγαπημένο Bond που "έφυγε"
Όσα λένε οι "πράκτορες" μεταξύ τους. Με απόλυτο σεβασμό πάνω απ' όλα.

Από χθες που έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του sir Sean Connery έχει γεμίσει το διαδίκτυο με φωτογραφίες του και τιμητικές αναρτήσεις.

Ο πιο θρυλικός James Bond όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια, αφήνοντας πίσω ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο στόν παγκόσμιο κινηματογράφο όσο και στις καρδιές όσων τον αγάπησαν.

Από τις πάμπολλες αναρτήσεις που είδαμε στα social media ξεχωρίζουμε, χωρίς αμφιβολία, αυτές των δύο ηθοποιών που "φόρεσαν" το κοστούμι του διάσημου πράκτορα 007 ύστερα από εκείνον και ουδέποτε είχαν κρύψει τον θαυμασμό τους προς το πρόσωπό του.

Ο λόγος, φυσικά για τον Pierce Brosnan και τον Daniel Craig

Πρώτος αντέδρασε δημόσια στην είδηση του θανάτου του Connery ο δεύτερος, αφιερώνοντάς του, μάλιστα, δύο αναρτήσεις.

"Ο Sean Connery πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ήτανο πρώτος ηθοποιός που έπαιξε τον James Bond στη μεγάλη οθόνη στον "Dr No" του 1962 και από αυτόν ακούστηκαν πρώτη φορά αυτές οι αξέχαστες λέξεις - “The name’s Bond... James Bond”. Ήταν ο αυθεντικός James Bond και έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα, RIP", γράφει στη λεζάντα της πρώτης σχετικής ανάρτησης ο Craig, ο οποίος, για την ιστορία, είναι ο τελευταίος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον θρυλικό μυστικό πράκτορα και το έκανε σε πέντε ταινίες του.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Daniel Craig μοιράστηκε ακόμη μία φωτογραφία του sir Sean Connery την οποία συνόδευσε με πολύ τρυφερά λόγια, επίσης:

"Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα σήμερα τον θάνατο ενός από τους πραγματικά μεγάλους του σινεμά. Ο Θα θυμόμαστε πάντα τον Sir Sean Connery ως Bond, αλλά και τόσα άλλα. Όρισε μία ολόκληρη εποχή και στυλ. Το πνεύμα και η γοητεία που έφερε στην οθόνη μπορούσε μόνο να μετρηθεί σε μεγκαβατ και τελικά βοήθησε να δημιουργηθούν τα blockbusters. Θα συνεχίσει να επηρεάζει ηθοποιούς και δημιουργούς για πολλά χρόνια ακόμη. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Όπου και να βρίσκεται, ελπίζω να υπάρχει ένα γήπεδο γκολφ", γράφει στη λεζάντα της δεύτερης ανάρτησης ο Craig και ιδού η φωτογραφία που μοιράστηκε.

Στη δική το ανάρτηση ο Pierce Brosnan απευθύνθηκε στον "αγαπημένο του Bond" πιο προσωπικά.

"Sir Sean Connery, υπήρξες ο αγαπημένος μου James Bond ως αγόρι αλλά και ως άντρας που στην πορεία έγινε James Bond και ο ίδιος. Εκπέμπεις ένα τεράστιο πέπλο κινηματογραφικής μαγείας και θα ζεις για πάντα. Άνοιξες τον δρόμο για όλους εμάς που ακολουθήσαμε στα εμβληματικά σου βήματα. Καθένας με τη σειρά του γυρίζαμε σε σένα ευλάβεια και θαυμασμό καθώς χαράζαμε τις δικές μας ερμηνείες του ρόλου. Ήσουν ισχυρός με κάθε έννοια της λέξης, ως ηθοποιός και ως άνθρωπος και θα παραμείνεις έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε αγαπούσε όλος ο κόσμος και θα λείψεις από όλους. Ο Θεός μαζί σου, ας αναπαυθείς εν ειρήνη πια", γράφει με τρυφερότητα ο Pierce Brosnan, ο οποίος φόρεσε το κοστούμι του Bond τέσσερις φορές στην καριέρα του.