Sean Connery: Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τεράστια θλίψη σε όλο τον κόσμο

31.10.2020
Sean Connery: Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τεράστια θλίψη σε όλο τον κόσμο
Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σκωτσέζος ηθοποιός που, για πολλούς, υπήρξε ο καλύτερος κινηματογραφικός James Bond.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον μοναχογιό του, Jason Connery, σήμερα. Ο sir Sean Connery πέθανε στο σπίτι του στις Μπαχάμες όπου βρισκόταν τον τελευταίο καιρό. "Έφυγε" ήρεμα στον ύπνο του και έχοντας κοντά του αγαπημένους φίλους και συγγενείς, όπως εξήγησε ο 57χρονος Jason Connery [φωτό κάτω] συμπληρώνοντας ότι όλοι προσπαθούν τώρα να αποδεχτούν τι συνέβη, παρόλο που εκείνος δεν ήταν καλά εδώ και καιρό και θα έπρεπε, λογικά, να είναι προετοιμασμένοι.

"Μία πολύ στενάχωρη μέρα για όσους γνώρισαν και αγάπησαν τον πατέρα μου και μία τεράστια απώλεια για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που απόλαυσαν το υπέροχο δώρο που έχει ως ηθοποιός", συμπλήρωσε ο Jason, o οποίος είναι γιος του διάσημου ηθοποιού με την πρώτη σύζυγό του,Diane Silento.

Από το 1975 μέχρι και τον θάνατό του, ο sir Sean Connery υπήρξε παντρεμένος με τη ζωγράφο Μicheline Roquebrune [φωτό κάτω]

Το πρώτο του επάγγελμα του Connery ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.

Το 1954 ξεκίνησε την πορεία του στον κινηματογράφο και η μεγάλη ώθηση δόθηκε το 1962 με την πρώτη ταινία του James Bond στην οποία πρωταγωνίστησε. Από εκείνη τη στιγμή, το όνομά του να έχει συνυφαστεί άρρηκτα με τον ρόλο του διάσημου Βρετανού κατασκόπου 007, τον οποίο, για την ιστορία έχει ενσαρκώσει σε επτά, συνολικά, ταινίες.

Το 1988 κέρδισε ένα Όσκαρ για τον ρόλο του ως Ιρλανδός αστυνομικός στην ταινία ”The Untouchables” και το 2000 η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε Ιππότη.

"Ίσως δεν είμαι καλός ηθοποιός, αλλά θα ήμουν ακόμη χειρότερος αν έκανα ο,τιδήποτε άλλο". Μία από τις πολλές ρήσεις του που έχουν μείνει στην ιστορία. Θα μας λείψει σίγουρα.