Μελίνα Μερκούρη: Όταν η Greta Garbo έβγαλε τα μαύρα της γυαλιά για χάρη της - Σπανιο ντοκουμέντο

04.08.2020
Μελίνα Μερκούρη: Όταν η Greta Garbo έβγαλε τα μαύρα της γυαλιά για χάρη της - Σπανιο ντοκουμέντο
Μία φωτογραφία με τη δική της ιστορία.

«Την αγαπούσα σ'όλη μου τη ζωή. Είναι η υπέρτατη ομορφιά, η υπέρτατη καλλιτέχνις, η υπέρτατη μάγισσα, η μεγαλύτερη ηθοποιός στον κόσμο», έγραψε η Μελίνα Μερκούρη στην αυτοβιογραφία της για τη συνάντηση με την Greta Garbo.

Και δεν ήταν η μόνη που ένιωθε έτσι, φυσικά, όμως τα λόγια αυτά να βγαίνουν από το στόμα μιας γυναίκας όμως η Μελίνα έχουν μια άλλη βαρύτητα.

Γεννημένη το 1905 στη Στοκχόλμη, η θρυλική ηθοποιός θεωρείται μέχρι και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο μυστηριώδεις ηθοποιούς της Metro-Goldwyn-Mayer αλλά και του Χόλιγουντ γενικότερα.

Έχοντας γράψει το δικό της λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, η Greta Garbo έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 1990 σε ηλικία 85 ετών.

Τα τελευταία χρόνια σπάνια εμφανιζόταν χωρίς ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά που είχαν γίνει σήμα κατατεθέν της

Στη βιογραφία της Μελίνας, λοιπόν και η εξής εξιστόρηση: «Φορούσε μαύρα γυαλιά. Βρήκα κάπου το θάρρος να της ζητήσω να μ’ αφήσει να δω τα μάτια της. Έφερε τα χέρια της στα γυαλιά της και τα σήκωσε αργά και τα όμορφα μάτια μού χαμογέλασαν».

Και ιδού μία φωτογραφία της Μελίνας με τον αδελφό της, Σπύρο Μερκούρη και τη θεϊκή Garbo χωρίς τα γυαλιά της. Ντοκουμέντο !