Συγκλονιστική Χαρούλα Αλεξίου: Αποχαιρετά το τραγούδι με μία εξομολόγηση καρδιάς [Βίντεο]

04.06.2020
Συγκλονιστική Χαρούλα Αλεξίου: Αποχαιρετά το τραγούδι με μία εξομολόγηση καρδιάς [Βίντεο]
Μία συγκλονιστική εξομολόγηση παραχώρησε η Χάρις Αλεξίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα και τον Φώτη Απέργη.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια που μας έχει χαρίσει τόσες υπέροχες στιγμές με τη φωνή της, παραδέχτηκε πως αποφάσισε να σταματήσει το τραγούδι. Όπως είπε η ίδια, η φωνή της δεν της είναι όπως παλιά και δεν μπορεί να συνεχίσει.

Όλα όσα είπε:

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Δεν πάει η φωνή μου πια, δεν με “ακούει” πια η φωνή μου και είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω. Στον Ξαρχάκο πήρα την οριστική απόφαση και είπα “δεν σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα.

Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω πια όπως παλιά να της… έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος. Είπα “μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα”. Δεν γράφω τραγούδια πια. Όταν γράφω μου βγαίνει να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;»

Δείτε το βίντεο:

H Χάρις Αλεξίου ξεκίνησε να τραγουδάει το 1970 σε ηλικία 20 ετών με το τραγούδι Οταν πίνει μια γυναίκα των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα. Το 1971 και 1972 ηχογραφεί, σε δίσκους 45 στροφών, τραγούδια των Απόστολου Καλδάρα, Γιώργου Χατζηνάσιου, Τ. Βοσκόπουλου και Μάνου Χατζιδάκι.