Μπαράκ Ομπάμα: Δες με ποια γυναίκα απατούσε τη Μισέλ και ήθελε να την παντρευτεί [photos]

03.05.2017
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ υπήρξε και αυτός κάποτε νέος και έκανε τα λάθη του. Όμως ευτυχώς, οι πολιτικές του βλέψεις και ο στόχος του να αποκτήσει το ανώτατο αξίωμα τον... επανέφεραν στο σωστό δρόμο.

Αν πιστεύεις και εσύ ότι η σχέση του Μπάρακ και της Μισέλ Ομπάμα ήταν πάντα ανέφελη και βγαλμένη από τα παραμύθια, δυστυχώς θα σε απογοητεύσουμε!

Γιατί σύμφωνα με τη βιογραφία «Rising Star» του David J. Garrow που διηγείται τη ζωή του νεαρού Μπαράκ, η Μισέλ ερχόταν δεύτερη και καταϊδρωμένη στη λίστα του αφού ο πρώην Πρόεδρος ήταν τρελά ερωτευμένος με μια άλλη γυναίκα, ενώ μάλιστα διατηρούσε και παράλληλο δεσμό με αυτήν.

Η... άλλη ονομάζεται Sheila Miyoshi Jager, είχε Ολλανδικές και Ιαπωνικές ρίζες, σπούδαζε ανθρωπολογία και τον αγαπούσε τρελά. Εκείνη την περίοδο ο Ομπάμα ήταν επικεφαλής της κοινότητας, προσπαθούσε να γράψει μυθιστορήματα στον ελεύθερο χρόνο του και πίστευε ήδη ότι μια μέρα θα γινόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ. Φυσικά δεν το έλεγε σε πολλούς αλλά την Sheila την εμπιστευόταν. Η Sheila γρήγορα αντιλήφθηκε ότι «είχε μια βαθιά ανάγκη για να τον αγαπήσουν και να το θαυμάζουν». Καθώς η σχέση τους προχώρησε άρχισαν να συζητούν το ενδεχόμενο του γάμου: «Τον χειμώνα του '86 όταν επισκέφτηκε τους γονείς μου, μου ζήτησε να τον παντρευτώ». Ωστόσο οι γονείς της αρνήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι ήταν πάρα πολύ μικρή. Δες τη Sheila Miyoshi Jager σήμερα.

Παρόλα αυτά συνέχισαν τη σχέση τους ωστόσο το '87 όταν αυτός ήταν 25 χρονών, η Sheila διέκρινε μια μεγάλη αλλαγή: «Θυμάμαι πολύ καθαρά όταν συνέβη αυτή η μεταμόρφωσή του και θυμάμαι πολύ συγκεκριμένα ότι ήταν το 1987 που ήδη είχε βλέψεις στο γίνει πρόεδρος». Όμως ο Μπαράκ πίστευε ότι για να εκπληρώσει τον πολιτικό του στόχο θα έπρεπε να «αποδεχτεί πλήρως τις αφρο-αμερικανικές του ρίζες» και ένας έγχρωμος πολιτικός στο Σικάγο που δεν είχε μια έγχρωμη σύζυγο δεν θα μπορούσε να έχει μέλλον. Αυτό οδήγησε σε ρήξη το ζευγάρι καθώς «αυτός ένιωθε παγιδευμένος ανάμεσα στη γυναίκα που αγαπούσε και το μέλλον που ήθελε να διεκδικήσει». Αφού ο Μπαράκ έφυγε για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ προσκάλεσε πολλές φορές την Sheila να πάει να τον βρει αλλά εκείνη αρνήθηκε. Όταν της έκανε ξανά πρόταση γάμου δεν δέχτηκε γιατί θεωρούσε ότι το «Το έκανε από απόγνωση βλέποντας ότι χωρίζουμε και όχι επειδή πραγματικά πίστευε στο κοινό μας μέλλον». Τότε κάπου χώρισαν και ο Μπαράκ γνώρισε τη Μισέλ ωστόσο συνέχισαν να βρίσκονται παρόλο που ο Μπαράκι είχε σοβαρή σχέση με τη Μισέλ, και η Sheila αναφέρει ότι ένιωθε πολλές ενοχές γι' αυτό. Βέβαια μετά το γάμο τους η επικοινωνία τους περιορίστηκε σε μερικά τυπικά τηλεφωνήματα ή γράμματα και αυτό μόνο αν υπήρχε κάτι σοβαρό.