«Θηρίο»: "Είμαι ράπερ και δεν παίρνω ναρκωτικά"

02.09.2008
Το «θηρίο» έχει να κάνει με την εικόνα. Δεν είναι μόνο ο κακός και απόμακρος. «Θηρίο» λέγεσαι όταν μπαίνεις μπροστά για τους άλλους, όταν παίρνεις την ευθύνη για κάτι που οι άλλοι θα ακολουθήσουν αργότερα, αλλά και όταν είσαι μεγάλος σε μέγεθος! «Θηρίο είσαι, ρε μεγάλε!».

Το «θηρίο» έχει να κάνει με την εικόνα. Δεν είναι μόνο ο κακός και απόμακρος. «Θηρίο» λέγεσαι όταν μπαίνεις μπροστά για τους άλλους, όταν παίρνεις την ευθύνη για κάτι που οι άλλοι θα ακολουθήσουν αργότερα, αλλά και όταν είσαι μεγάλος σε μέγεθος! «Θηρίο είσαι, ρε μεγάλε!».

Είσαι όλα αυτά που ανέφερες;

«Έτσι λένε οι φίλοι μου».

Εκείνοι σε ονόμασαν «Θηρίο»;

«Είναι ένα αποτέλεσμα ετών (γελάει). Το σκεφτήκαμε εγώ και οι φίλοι μου. Πάντα όταν ακούω τη λέξη Θηρίο, νομίζω ότι μιλάνε για μένα. Μέχρι τα 17 μου χρόνια με έλεγαν Κώστα. Μετά έγινα Θηρίο. Η μαμά μου με φωνάζει Κώστα. Είμαι ο γιος της».

Πόσα τατουάζ έχεις;

«Πολλά. Γύρω στα 15. Μου άρεσαν και θα κάνω κι άλλα.

Τι είναι για σένα η ραπ; Τραγουδάς και γράφεις στίχους;

«Δεν τραγουδάω. Ραπάρω. Κάποιοι το θεωρούν εύκολο, επειδή δεν χρειάζεται ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες όσον αφορά τη νότα. Τώρα, όμως, έχει εξελιχθεί και έχει και τη νότα μέσα. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να βάζεις τόσους στίχους στο μέτρο και να τα λες σωστά. Θέλει εξάσκηση».

Είναι ξενόφερτη μουσική;

«Εκατό τοις εκατό. Ξεκίνησε από την Αμερική και πιο συγκεκριμένα από τους μαύρους. Ο τρόπος που γράφουμε είναι πολύ σχετικός με την Ελλάδα, τη ραψωδία και τον Όμηρο. Είναι ο ίδιος, χωρίς διαφορά. Το δεκαπεντασύλλαβο. Είναι σαν απαγγελία».

Τι το ξεχωριστό έχει η ελληνική ραπ από την ξένη μουσική;

«Στην Ελλάδα έχουμε πολλές αντωνυμίες, προθέσεις, που πρέπει να τα ενώσεις και να κάνεις ραπ. Αν ένας Έλληνας κάνει hip-hop στην Αμερική, θα είναι για γέλια».

Παρ όλα αυτά, η ραπ μουσική εξελίσσεται στην Ελλάδα.

«Αυτήν τη στιγμή είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη μουσικής. Όλοι ασχολούνται με αυτό. Η ραπ έχει καθημερινό στίχο, σύμφωνο με τις ανάγκες του κόσμου, και όχι με το ντέρτι και μόνο, που έχει το λαϊκό τραγούδι. Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με την παιδεία του hip-hop στην Ελλάδα».

Οι ξένοι ράπερς φορούν φανταχτερά κοσμήματα αμύθητης αξίας, ιδιαίτερα ρούχα, ενώ με διάφορες τεχνικές τοποθετούν στα δόντια τους διαμάντια, μπριγιάν και χρυσό.

«Το θέμα με τα δόντια που το παίζανε όλοι και το κάνουν επίτηδες, έχει ξεκινήσει από τον τάδε μαύρο που ήταν έμπορος ναρκωτικών και χρήστης, ο οποίος, μέσα στη μιζέρια του, έχασε τα δόντια του και, όταν έβγαλε λεφτά, έβαλε χρυσά. Οι μαύροι έχουν ανάγκη τα διαμάντια και τα μπριγιάν λόγω του χρώματός τους, γιατί τους φωτίζουν, γι αυτό και τα χρησιμοποιούν. Άλλωστε, στους ράπερς αρέσει να ξεχωρίζουν. Όταν ήμουν πιτσιρίκος, πριν από 12 περίπου χρόνια, φορούσα στο λαιμό μου ένα μεγάλο... ρολόι τοίχου! Κάτι που τότε ήταν τρελό και με κορόιδευαν. Τώρα, πλέον, δεν ενοχλεί».

Είναι στην Ελλάδα οι απολαβές τόσο μεγάλες για να μπορούν οι ράπερς να φορούν κοσμήματα από χρυσό, πλατίνα, μπριγιάν και διαμάντια με τα κιλά;

«Όχι. Η Swarovski, που είναι ο σπόνσοράς μου, μου είπε: Ξέρουμε ότι τα φοράνε όλοι οι λαϊκοί, όμως εμείς θέλουμε τους ράπερς. Η ραπ, άλλωστε, πουλάει εικόνα. Αυτά που φοράνε ο Πλούταρχος και ο Σφακιανάκης στην πίστα δεν μπορούν να τα φορέσουν στην καθημερινή τους ζωή. Εμείς φοράμε τα ίδια ρούχα και στην πίστα και όταν πάμε για καφέ».

Συντηρείς τα κιλά σου λόγω της εικόνας σου;

«Όχι. Έχω τα κιλά αυτά από μικρός. Σκέφτομαι να χάσω μερικά, παρ όλα αυτά δεν μπορώ να γίνω στυλάκι ακόμη κι αν το θέλω. Εμείς όμως κινούμε και συνειδήσεις, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Μπορεί το παιδάκι να επηρεαστεί από αυτή την εικόνα και να παχύνει, κάτι που δεν είναι ωραίο. Εγώ δεν έχω ψυχολογικό πρόβλημα με τα κιλά μου, ποτέ δεν είχα. Προσπαθούσα πάντα να καλλιεργήσω άλλα ενδιαφέροντα για να έχω κοπέλα, παρέες, όπως στο σχολείο. Ποτέ δεν έμεινα στο σπίτι λυπημένος, γιατί με περιφρόνησαν κάποιοι για τα κιλά μου. Απλώς είναι καθαρά θέμα υγείας. Σημασία έχει τι είσαι και όχι πώς είσαι».

Είσαι κυνηγός ή σε κυνηγάνε οι γυναίκες;

«Είμαι κυνηγός 100%! Αν μία γυναίκα σε κυνηγάει, δεν έχει νόημα. Μη φανταστείς ότι είμαι ο Σάκης Ρουβάς, αλλά υπάρχουν πολύ ωραίες γυναίκες, που προτιμούν τους χοντρούς».

Οι ράπερς, όμως, έχουν αδυναμία στις ψηλές, τις καλλίγραμμες γυναίκες και ιδιαίτερα στα μοντέλα.

«Στο τέλος, όμως, δεν μπορείς να παντρευτείς ένα μοντέλο, γιατί έχουν μάθει να ζουν με άλλη νοοτροπία. Εγώ είμαι ένα καθαρό παιδί από το Πέραμα. Δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά, ούτε μπορώ να γίνω σπόνσορας κανενός. Δεν πρέπει να είσαι ράπερ απαραίτητα για να πάρεις ναρκωτικά, που παίρνουν οι λαϊκοί. Αν θέλεις να βγάλεις τρεις ώρες πρόγραμμα και είσαι και λίγο αδύναμος, την πατάς την κοκαϊνη. Είναι θέμα μονάδας. Είμαι ράπερ και δεν παίρνω ναρκωτικά, δεν έχω πάρει ποτέ, ούτε καν δοκίμασα. Ούτε άλλωστε και αλκοόλ. Δεν μου αρέσει να με ελέγχει μια ουσία».

Ο συνδυασμός «δόξα-χρήμα» μπορεί να σε τρελάνει; Ο Snoop Dog, μεγάλος ράπερ, έβαλε ολόχρυση λεκάνη τουαλέτας στο υπερπολυτελές σπίτι του.

«Είναι κόμπλεξ και απωθημένο από τότε που ήταν στην πείνα. Ο 50 cents ήταν ένα παιδί που έχασε τη μάνα του και έμπλεξε με τα ναρκωτικά. Αυτήν τη στιγμή έχει δικό του αεροπλάνο κι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε βάρκα. Εγώ μεγάλωσα με την οικογένειά μου, όπου δεν μου έλειψαν πράγματα, όμως δεν ήμουν ποτέ πλούσιος. Παρ όλα αυτά, μου αρέσει η καλή ζωή. Θέλω να φάω σολομό, αλλά μου αρέσουν και τα παϊδάκια. Αυτό είναι ισορροπία».

Σου αρέσει η οικογένεια, γιατί την αναφέρεις συνεχώς.

«Θέλω να παντρευτώ, να κάνω παιδιά. Και περισσότερο θέλω ένα γιο που να μου μοιάσει, όχι όμως στα κιλά».

Πότε γίνεσαι θηρίο;

«Όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά. Όταν νευριάζω, βρίζω, φωνάζω δεν το ελέγχω».

Αν η κοπέλα σου έπαιρνε την πρωτοβουλία να σου κάνει πρόταση γάμου, πώς θα αντιδρούσες;

«Δεν θα με πείραζε. Όμως εγώ έχω ένα κακό. Κοιτάζω πολύ. Είμαι με μια γυναίκα και ξενοκοιτάω».

Περίμενες τόση επιτυχία στα «Μαύρα Μεσάνυχτα», το τραγούδι που έγραψες για το σίριαλ;

«Αν δεν τους άρεσε, δεν θα έπαιρναν το τραγούδι. Όλοι μου είπαν τα καλύτερα. Υπήρχαν πολλά μεγάλα λαϊκά ονόματα να το πουν. Δεν ήθελα γιατί θα καπηλεύονταν την επιτυχία. Θα έλεγαν ότι τους την οφείλω. Η είδηση είναι ότι θα συμμετέχω κι εγώ στο σίριαλ του χρόνου. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω ηθοποιός. Άμα μου αρέσει κάτι, το κάνω. Θα μπορούσα να γίνω άνετα μοντέλο!

ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ