Ιωσηφ Μαρινάκης: "Στην κωμωδία δεν γελάμε συνέχεια"

04.09.2008
Τη σεζόν που μας πέρασε υποδύθηκε για λίγους μήνες βέβαια έναν σκληρό και εκδικητικό τύπο στο δραματικό «Γητευτή» του ΑΝΤ1 (που εξαφανίστηκε πρόωρα). Φέτος το χειμώνα, ο Ιωσήφ Μαρινάκης κάνει στροφή 180ο και αλλάζει όχι μόνο είδος έργου, αλλά και κανάλι.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Τη σεζόν που μας πέρασε υποδύθηκε για λίγους μήνες βέβαια έναν σκληρό και εκδικητικό τύπο στο δραματικό «Γητευτή» του ΑΝΤ1 (που εξαφανίστηκε πρόωρα). Φέτος το χειμώνα, ο Ιωσήφ Μαρινάκης κάνει στροφή 180ο και αλλάζει όχι μόνο είδος έργου, αλλά και κανάλι.

Θα τον βλέπουμε στη νέα κωμική σειρά του Mega «Λάκης ο γλυκούλης» να υποδύεται τον κολπαδόρο ετεροθαλή αδερφό του Πέτρου Φιλιππίδη, του ομώνυμου πρωταγωνιστή, δηλαδή. Ο ηθοποιός μας μιλάει για το νέο του ρόλο, αλλά και για τη συνεργασία του τόσο με τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και με το σκηνοθέτη, Νίκο Ζαπατίνα, με τους οποίους συνυπάρχει στο πλατό για πρώτη φορά.

Πώς πέρασες στις διακοπές σου;

«Πολύ ωραία, έκανα ένα μεγάλο ταξίδι στην Ταϊλάνδη και πέρασα υπέροχα».

Από τα γυρίσματα της σειράς «Λάκης ο γλυκούλης», που θα σε βλέπουμε το χειμώνα, έχετε διάλειμμα αυτήν την εποχή;

«Ναι, γυρίσαμε τα δύο πρώτα επεισόδια τον Ιούλιο, σταματήσαμε και σύντομα ξαναμπαίνουμε στο στούντιο».

Ποιο ρόλο, λοιπόν, κρατάς στη σειρά;

«Υποδύομαι τον Νίκο Λαμπρόπουλο, έναν περίεργο χαρακτήρα. Είναι πλαστικός χειρουργός και, ενώ τα έχει όλα, δεν είναι ικανοποιημένος. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο πατέρας του λίγο πριν πεθάνει του ζητάει να φωνάξει τον ετεροθαλή αδερφό του, τον Λάκη, τον οποίο υποδύεται ο Πέτρος Φιλιππίδης. Αυτός λοιπόν αντιδρά, παρόλο που έχει χρήματα, επειδή φοβάται ότι θα αλλάξει η διαθήκη, αν και ο Λάκης είναι μαλωμένος με τον πατέρα του τα τελευταία χρόνια. Πράγματι, αλλάζει η διαθήκη, αλλά το κρύβω από τον Λάκη, ο οποίος θα το μάθει στην πορεία. Γενικά, ο Νίκος είναι παραδόπιστος. Έχει δύο παιδιά. Παντρεύτηκε από συμφέρον και θα τον χαρακτήριζα λίγο κωμικοτραγικό».

Πρώτη φορά θα σε δούμε σε κωμωδία;

«Αν εξαιρέσεις δύο μικρές συμμετοχές που έκανα κάποτε στις κωμικές σειρές Αχ και να ξερες και Πεθαίνω για σένα, αυτός είναι ο πρώτος μου μεγάλος κωμικός ρόλος στην τηλεόραση, διότι στο θέατρο το έχω επαναλάβει».

Ως εμπειρία, πώς σου φαίνεται;

«Μέχρι στιγμής στα πρώτα γυρίσματα που κάναμε, είμαστε μια χαρά. Εμένα με ενδιαφέρει να γεμίζω από τους ρόλους μου, είτε είναι κωμικοί είτε δραματικοί. Δεν είναι εκεί η ουσία, όσο να έχεις απέναντί σου ένα ρόλο ολοκληρωμένο, ώστε και να πάρεις αλλά και να δώσεις. Ξέρεις, στην κωμωδία δεν γελάμε συνέχεια, έχει το τρέξιμό της ως δουλειά. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Αν κρίνω από τη μέχρι τώρα συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη και το σκηνοθέτη Νίκο Ζαπατίνα, με τους οποίους συνεργάζομαι για πρώτη φορά, αλλά τους θαυμάζω καιρό, πιστεύω ότι θα έχουμε έναν καλό χειμώνα».

Με τον τηλεοπτικό σου αδερφό θα έχετε κόντρες;

«Ναι, υπάρχουν κόντρες. Η διαφορά είναι ότι ο Λάκης είναι πιο ήπιων τόνων, ενώ ο Νίκος πιο καταφερτζής. Έχει το πάνω χέρι. Τον κάνει λίγο ό,τι θέλει τον Λάκη».

Το ήδη πετυχημένο ξένο κόνσεπτ προσφέρει ασφάλεια;

«Στον ηθοποιό δεν νομίζω. Μόνο αν έχουμε στα χέρια μας νωρίτερα κάποια παραπάνω επεισόδια, που συνήθως δεν συμβαίνει αυτό, επειδή μεταφράζονται σιγά σιγά. Ασφάλεια από πλευράς σεναρίου προσφέρει στην παραγωγή και στο κανάλι. Από και πέρα, η ήδη πετυχημένη πορεία του ξένου φορμάτ σε γεμίζει με περισσότερες ευθύνες».

Τα χειμερινά σου σχέδια περιλαμβάνουν και θέατρο;

«Ναι, θα βρίσκομαι στο θέατρο Εμπορικόν, με τη Βίκυ Σταυροπούλου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη το έργο του Νιλ Σάιμον Νovember, το οποίο όμως θα αλλάξει τίτλο».

Η υπόθεση της σειράς Συντελεστές
Ο «Λάκης ο γλυκούλης» έχει ισπανικές τηλεοπτικές ρίζες, όπως και όλες σχεδόν οι νέες σειρές των καναλιών. Ο «Λάκης» είναι ένας παντρεμένος 40άρης, με τρία παιδιά, ευκατάστατος και πολύ φιλήσυχος. Αποφασίζει, λοιπόν, στα 40 του να κάνει την επανάστασή του. Έτσι, τολμάει να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ιατρική, έχοντας ως συμφοιτήτρια... τη μία του κόρη, η οποία είναι και η μόνη που θα στηρίξει την απόφασή του. Στο πανεπιστήμιο, όμως, θα συναντήσει το νεανικό του έρωτα. Τότε αρχίζουν όλα τα απρόοπτα. Στη σειρά, πέρα από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Ιωσήφ Μαρινάκη, πρωταγωνιστούν επίσης οι: Ζέτα Δούκα, Χριστίνα Αλεξανιάν, Αντώνης Αντωνίου, Αλίνα Κοτσοβούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, Πάρης Λύκος, Έλλη Γαρυφαλλίδου, Μαρκέλλα Παππά, ενώ γκεστ εμφάνιση θα κάνει στο πρώτο επεισόδιο ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο οποίος θα υποδυθεί τον πατέρα των Φιλιππίδη-Μαρινάκη. Την προσαρμογή του σεναρίου ανέλαβε ο Αποστόλης Τσαούσογλου.