Dirty Dancing: Η Τζένιφερ Γκρέι αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία [photos]

20.02.2017
Τριάντα χρόνια κλείνουν φέτος από την κυκλοφορία της ταινίας-σύμβολο των '80s και της εφηβικής επανάστασης και αποκαλύπτονται μυστικά για τα γυρίσματα της ταινίας που δεν φαντάζεστε!

Όλοι όσοι έχουμε δει την ταινία θυμόμαστε την πιο χαρακτηριστική σκηνή, αυτή που ο Πάτρικ Σουέιζ σηκώνει ψηλά τη συμπρωταγωνίστριά του Τζένιφερ Γκρέι, που ανοίγει τα χέρια της και φαίνεται σα να πετά. Η γραφική λίμνη, οι όμορφοι ηθοποιοί, το νερό που αντανακλά το φως δημιουργούν μια αίσθηση γαλήνης και ελευθερίας. Ήταν όμως πράγματι έτσι;

Σύμφωνα με την 56χρονη σήμερα Τζένιφερ Γκρέι, καμιά σχέση δεν είχε η πραγματικότητα με τη μυθοπλασία! Δεν υπήρχε τίποτα εύκολο, ωραίο, άνετο ή ειδυλλιακό. Ήταν δουλειά κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και οι ηθοποιοί κατέβαλαν ιδιαίτερες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στο γύρισμα. Ο Πάτρικ Σουέιζ είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και πόναγε καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.

«Θυμάμαι ότι το κολύμπι στη λίμνη. Έκανε πολύ πολύ πολύ πολύ κρύο! Πρέπει πραγματικά να είσαι πολύ νέος και “πεινασμένος” για να μείνεις για τόση ώρα στο παγωμένο νερό. Δεν αισθανόμουν καθόλου καλά. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουνα: “Υπάρχε περίπτωση να πεθάνεις αν εκραγούν οι ρώγες σου; Δεν ήταν υγιές να παραμένεις τόση ώρα μέσα στο νερό».

Και μάλλον η Γκρέι δεν υπερβάλλει καθόλου αφού σύμφωνα με τα στούντιο η σκηνή της λίμνης γυρίστηκε μια κρύα μέρα του Οκτώβρη στη λίμνη Lure στη Βόρειο Καρολίνα. Η θερμοκρασία ήταν 9° C και μόνο 4° C μέσα στο νερό. Ο Σουέιζ το αποκάλεσε «κρύο μέχρι υποθερμίας» ενώ δεν μπορούσαν να γυρίσουν κοντινά στους ηθοποιούς γιατί τα χείλη τους είχαν γίνει μπλε.

Στη φωτογραφία η Τζένιφερ Γκρέι σε πρόσφατη εμφάνισή της.

Όσον αφορά την τελική σκηνή που οι δύο πρωταγωνιστές εκτελούν τη χορευτική τους σκηνή μπροστά στους θεατές, ούτε αυτή ήταν εύκολη: «Θυμάμαι ότι έπρεπε να γυρίσουμε το μεγάλο χορευτικό φινάλε και ότι μόλις είχαν βάψει τη σκηνή και τα παπούτσια μας κόλλαγαν. Δεν μπορούσα να στρίψω» θυμάται η Γκρέι. «Όλοι οι κομπάρσοι κάθονταν γύρω μας, εκατοντάδες άνθρωποι, και κοίταζαν πότε θα φάμε τα μούτρα μας». Πάντως και οι δύο σκηνές που την σηκώνει ο Σουέιζ τόσο στη λίμνη όσο και στην αίθουσα χορού, έγιναν με μια λήψη, ενώ η Τζένιφερ δεν τις επανέλαβε ποτέ ξανά στη ζωή της.

Ούτε και η Τζένιφερ διευκόλυνε την κατάσταση πάντως αφού σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Σουέιζ (που πέθανε το 2009 από καρκίνο στο πάγκρεας) «Συχνά είχε χαζή διάθεση εξαναγκάζοντάς μας να γυρίζουμε μια σκηνή ξανά και ξανά επειδή την έπιαναν τα γέλια. Και εγώ δεν είχα και πολύ μεγάλη υπομονή για επαναλαμβανόμενα γυρίσματα». Πάντως για το ρόλο της Μπέιμπ, που τελικά ερμήνευσε η Τζένιφερ Γκρέι ήταν επίσης υποψήφιες οι Σάρον Στόουν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.