Χρήστος Μάστορας: «Είμαι περήφανος Έλληνας Βορειοηπειρώτης» & η μάχη με τη λευχαιμία

05.01.2017
Συνέντευξη στο περιοδικό DownTown έδωσε ο frontman του συγκροτήματος Melisses, Χρήστος Μάστορας, ο οποίος αυτή την περίοδο έχει καθίσει στην καρέκλα του κριτή στο Rising Star του ANT1.

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη εξομολογείται πως «Είμαι περήφανος Έλληνας Βορειοηπειρώτης» και μιλάει για τα χρόνια στην Αλβανία, το σύμφωνο συμβίωσης που έχει υπογράψει με την Courtney Parker, αλλά και την ασθένεια που κόντεψε να τον σκοτώσει.

«Αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα με τα λευκά και τα ερυθρά μου αιμοσφαίρια. Οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι. Βασικά, όταν ήμουν δύο ετών, ανακαλύψαμε ότι δεν είχα καθόλου ερυθρά αιμοσφαίρια. Άρχισαν να μου κάνουν μεταγγίσεις αίματος, είχα ένα είδος λευχαιμίας. Γύρισαν λοιπόν οι γιατροί και είπαν στους γονείς μου 'Το παιδί είναι ξεγραμμένο. Ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα'….».

Και συνεχίζει:

«Εκείνα τα χρόνια ζούσε σε ένα διπλανό χωριό από το δικό μας ένας genius και λίγο παλαβός γιατρός, ο Αχιλλέας. Ήταν πολύ γνωστός στους κατοίκους εκεί γιατί θεράπευε διάφορες ασθένειες. Ο πατέρας μου έψαξε να τον βρει και να ζητήσει τη βοήθειά του. Να φανταστείς, κοιμήθηκε δύο μέρες σε αχυρώνα μέχρι να καταφέρει να τον εντοπίσει. Ο Αχιλλέας, λοιπόν, είδε τις εξετάσεις μου, έδωσε στους γονείς μου να πίνω κρυφά μέσα στο νοσοκομείο ένα φαρμακευτικό σκεύασμα από βότανα που έφτιαξε ο ίδιος και κάπως έτσι έγινε το θαύμα. Σε λίγες μόλις εβδομάδες κοκκίνησε ξανά το πρόσωπό μου. Οι γιατροί στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για θαύμα. Οι ίδιοι είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν τους είπαμε βέβαια ποτέ γι’ αυτά τα βότανα που έπαιρνα κρυφά. Όταν πια έγινα τελείως καλά, ήρθαμε στην Αθήνα. Ήταν τη δεκαετία του ’90».