Ο Κώστας Πρέκας έτοιμος να φορέσει το ράσο

26.12.2016
Άγιος πρόκειται να "ντυθεί" ο γνωστός ηθοποιός και μιλά γι' αυτό με μεγάλο πάθος, όπως κάνει για καθετί που τον ενδιαφέρει.

Ο Κώστας Πρέκας πρόκειται να ενσαρκώσει τον Άγιο Παΐσιο σε παράσταση που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο στο νέο καλλιτεχνικό στέκι του, το θέατρο Αυλαία στον Πειραιά.

Ο συγκλονιστικός μονόλογός του, σε συνδυασμό με τη μεταμόρφωσή του στον αγιορείτη μοναχό που ανακηρύχθηκε άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αναμένεται, όπως είναι φυσικό, να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Οπως αποκαλύπτει ο ηθοποιός στην «Espresso», πρόκειται για μια σοβαρή δουλειά, την οποία -προειδοποιεί- αν τυχόν κάποιοι σπεύσουν να ειρωνευτούν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κοροϊδέψουν τον εαυτό τους. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι με αυτό το έργο θα ξεσηκωθούν οι Ελληνες και μαρτυρά πως θα ανοίγει την παράσταση με το «Πάτερ Ημών» και θα την κλείνει με τον εθνικό ύμνο! Το έργο, σύμφωνα με όσα [Ο συγγραφέας, δικηγόρος και αρθρογράφος Μιλτιάδης Βιτάλης] αποκαλύπτει ο ηθοποιός, είναι βασισμένο σε κείμενο του συγγραφέα, δικηγόρου και αρθρογράφου Μιλτιάδη Βιτάλη και περιλαμβάνει τις διδαχές και τις θείες σκέψεις του αγίου Παϊσίου, που επιθυμεί με πολύ ζήλο να τις «ζωντανέψει» στη σκηνή.