Δάφνη Πατακιά: Η Ελληνίδα «Λολίτα» κατακτά την Berlinale [photos+vds]

22.02.2016
Γεννήθηκε το 1992 από Ελληνες γονείς, στις Βρυξέλλες, σπούδασε στην Αθήνα, ζει στο Παρίσι και παίζει στο «Ξύπνημα της Άνοιξης», την τελευταία ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, με θέμα τη βία.

Η νεαρή ηθοποιός φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studio. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 2013. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει σε πέντε ταινίες, δύο εκ των οποίων μικρού μήκους. Είναι, επίσης, φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα, η όμορφη Δάφνη έχει ως βάση της το Παρίσι και ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα και στο Βέλγιο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, μεταξύ των οποίων είναι και ο Κ. Γιάνναρης, δήλωσαν ότι πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. «Μας έπεισε με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο». .

Το Shooting Stars είναι η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που οργανώνει το European Film Promotion, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA και στοχεύει στην ανάδειξη των καλύτερων νέων ηθοποιών από όλη την Ευρώπη. Η επιτροπή που επιλέγει τα αναδυόμενα υποκριτικά ταλέντα αποτελείται από ειδικούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ανάμεσα στους φετινούς Shooting Stars βρίσκεται και η δική μας Δάφνη, η οποία πρωταγωνιστεί στη καινούργια ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης» και συμμετέχει και στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη.