Λυκουρέζου: Απίστευτες αποκαλύψεις για την οικογένεια της

12.03.2015
Μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη για τα παιδικά της χρόνια, την οικογένεια της, το bullying που δέχτηκε στο δημοτικό εξ’ αιτίας του ονόματος που έφερε, αλλά και τις πλάκες που έκανε στον πατέρα της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο έδωσε η Μαρία Ελένη.

Η δεύτερη κόρη της Ζωής Λάσκαρη μιλά με ειλικρίνεια στο περιοδικό Hello, για τη διαφορετικότητα που ένιωθε σε σχέση με τα άλλα παιδιά εξαιτίας των γονιών της και της αναγνωρισιμότητάς τους. «Ό, τι γινόταν στην οικογένειά μου έπαιρνε δημοσιότητα. Δεν υπήρχε άλλη διαφορά. Κι όταν είσαι μικρός, θεωρείς ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και όπου πηγαίνεις, πάντα υπάρχουν φωτογράφοι. Δεν μπορείς, ως παιδί, να ξεχωρίσεις ότι αυτό είναι συνηθισμένο» δηλώνει αρχικά.

Και συνεχίζει με το bullying που δεχόταν στο σχολείο εξαιτίας των γονιών της: «Στο δημοτικό. Τα παιδάκια είναι περίεργα. Σκέψου ότι ο πατέρας μου είχε τα ποινικά δικαστήρια Κοσκωτά, η μητέρα μου είχε κάνει τη γυμνή φωτογράφηση στο Playboy και ακούγονταν διάφορα στο σχολείο. Οι μαμάδες είναι ό, τι χειρότερο στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, από αυτές ξεκινάνε όλα. Έτσι δημιουργήθηκε ένα κλίμα, αλλά το ξεπέρασα γρήγορα. Υπήρχε μία ζήλεια και ένα κόμπλεξ ως προς την οικογένεια και το όνομά μας. Αλλά κι εγώ δεν ήμουν η καλή μαθήτρια ώστε να το ισορροπήσω».

Γιατί, όμως, δεν ήταν ποτέ επιμελής μαθήτρια; «Ίσως το κληρονόμησα από τη μητέρα μου. Δεν έκανα ποτέ εκείνα που έκαναν όλοι. Δεν είχα πρόγραμμα και συνέπεια. Ήθελα να βγαίνω να είμαι εκτός σχολείου. Και επίσης δεν έκανα παρέα με κορίτσια που διάβαζαν. Η μία παρέσερνε την άλλη» δηλώνει.

Λίγο παρακάτω αποκαλύπτει ποιο ήταν το μεγαλύτερο «χουνέρι» που έκανε στους γονείς της: «Το ότι δεν είχα πάει δέκα συνεχόμενες μέρες σχολείο. Και δεν το είχε καταλάβει κανείς. Πηγαίναμε στην “Αβάνα” στο Χαλάνδρι και αράζαμε από το πρωί ως το απόγευμα. Μέχρι που κάποια στιγμή τηλεφώνησαν και ρώτησαν: “Συγγνώμη, η Μαρία-Ελένη άλλαξε σχολείο;”. Ένα άλλο, ήταν όταν τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα ότι μας πυροβόλησαν στον δρόμο. Ο μπαμπάς το πίστεψε. Έφτασα στο σχολείο και βρήκα την αστυνομία. Είχε κινητοποιήσει τους πάντες!».

Παραδέχεται μάλιστα, ότι οι γονείς της δεν την τιμωρούσαν, κάτι που την ίδια σήμερα που το σκέφτεται, την ενοχλεί! «Μπορεί να φώναζαν λίγο αλλά δεν με τιμωρούσαν. Γινόταν απλώς μια έκρηξη. Εμένα, ξέρεις, με ενοχλεί - σήμερα που το σκέφτομαι- το ότι δεν μου έβαζαν όρια. Όλα τα παιδιά θέλουν τα όρια τους κι εγώ δεν τα είχα», δε διστάζει να πει.

Η Μαρία Ελένη πήρε πολλή αγάπη αλλά και... ξεχωριστές εμπειρίες από τη μητέρα της Ζωή Λάσκαρη. «Ήταν πιο αυστηρή αλλά ήμασταν πολύ δεμένες. Με έπαιρνε πάντα μαζί της. Δεν πήγαινα στο δημοτικό καμιά φορά, γιατί είχα ξενυχτίσει μαζί της στον Ηριδανό. Ο μπαμπάς έλεγε: Που το τρέχεις το παιδί κι εκείνη απαντούσε: Το παιδί πρέπει να τα δει όλα» αποκαλύπτει.