Μπομπ Γκέλντοφ: "Φταίω για τον θάνατο της Πίτσεζ"

16.10.2014
Ο διάσημος τραγουδιστής των Boomtown Rats κάνει την αυτοκριτική του και κατηγορεί τον εαυτό του για τον θάνατο της κόρης του.

Η Πίτσεζ Γκέλντοφ (Peaches Geldof) βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών –όπως και η μητέρα της Πόλα Γιέιτς (Paula Yates) το 2000- τον περασμένο Απρίλιο.

Άφησε πίσω της τον σύζυγό της, Τομ Κοέν (Tom Cohen), δυο ανήλικα παιδιά και τον πατέρα της, σερ Μπομπ Γκέλντοφ (sir Bob Geldof) ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξη αποκάλυψε ότι κατηγορεί τον εαυτό του για τον θάνατό της.

Μιλώντας στο ITV News χθες το βράδυ, ο 63χρονος μουσικός στύβει το κεφάλι του με τη σκέψη του τι θα μπορούσε να είχε κάνει για να βοηθήσει την κόρη του, η οποία, προφανώς, είχε ξανακυλήσει στα ναρκωτικά ύστερα από ένα διάστημα αποχής.

"Κατηγορείς τον εαυτό σου. Είσαι ο πατέρας, είσαι υπεύθυνος και ξεκάθαρα, απέτυχες", υποστήριξε με πάθος ο Γκέλντοφ και απευθύνθηκε στη συνέχεια σε όποιον γονέα έχει χάσει παιδί. "Πηγαίνεις πίσω, πηγαίνεις πίσω, και πιο πίσω και πιο πίσω και ξανά και ξανά… τι θα μπορούσες να είχες κάνει…", τόνισε σχεδόν σαν να μονολογεί ο διάσημος μουσικός προσθέτοντας ότι η 25χρονη κόρη του ήταν "πανέξυπνη, αλλά έξαλλη" ενώ υπογράμμισε τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή τη δική της αλλά και των αδελφών της ο πόλεμος που δέχτηκε η οικογένεια από τα μίντια μετά τον θάνατο της μητέρας τους.

"Φυσικά και ήξερα για τα ναρκωτικά", απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Γκέλντοφ και δεν μέναμε μόνο στην κουβέντα για αυτό. Ήτα πανέξυπνη, διάβαζε πολύ αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ήταν εκτός ελέγχου. Ήξερε τι θα έπρεπε να είναι η ζωή και προσπαθούσε σκληρά να φτάσει εκεί. Δεν τα κατάφερε"…

Όσο για το δικό του γιατρικό; Ο σερ Μπομπ Γκέλντοφ βρίσκει γιατρειά στη μουσική. "Οι δυο ώρες που είμαι στη σκηνή λειτουργούν λυτρωτικά για μένα", απαντά και τα λέει όλα.

Στη συνέχεια, ας θυμηθούμε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Boomtown Rats, "I don't like Mondays" (1979)