Γιος Φάροου: ο Γούντι δεν κακοποίησε την αδελφή μου

06.02.2014
Συνέχεια στο σίριαλ με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που εξαπέλυσε ύστερα από 20 χρόνια η κόρη Φάρρου εναντίον του διάσημου σκηνοθέτη θετού πατέρα της.

Σάλος έχει προκληθεί στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες ύστερα από ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε η Ντίλαν Φάροου (Dylan Farrow), θετή κόρη της Μία Φάροου (Mia Farrow) τον καιρό που εκείνη ήταν ζευγάρι με τον Γούντι Άλεν (Woody Allen) και μέσα από πολλές λεπτομέρειες τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 7 ετών.

(Στη φωτογραφία της αρχής, το ζεύγος Φάροου-Άλεν με την Ντίλαν και τον νεογέννητο Σάτσελ στην αγκαλιά)

Τότε, η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια, όμως ο 78χρονος σκηνοθέτης είχε αθωωθεί με σοβαρές υπόνοιες ότι η Ντίλαν είχε "δασκαλευτεί" από τη μαμά Μία, η οποία είχε σκάσει από τη ζήλεια.

Τώρα και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε εκ νέου –και προφανώς με την αφορμή των πάμπολλων υποψηφιοτήτων και βραβεύσεων του Άλεν για την τελευταία του δουλειά, αλλά και το συνολικό του έργο- τον λόγο πήρε ένα άλλο μέλος της πολύπαθης και πολυμελούς οικογένειας.

Ο Μόουζες Φάροου (Moses Farrow), υιοθετημένος επίσης από τη Μία τον καιρό που ήταν ζευγάρι με τον Άλεν, σπάει τη σιωπή του και τάσσεται αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του θετού του πατέρα, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα της αδελφής του κατασκευασμένες ιστορίες με σκοπό να ικανοποιήσουν τη μαμά. "Και το να έχεις ικανοποιημένη τη μαμά ήταν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο γιατί το να βρεθείς απέναντί της ήταν φρικτό", υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο 36χρονος, σήμερα, Μόουζες δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι "φυσικά ο Γούντι δεν κακοποίησε την αδελφή μου".

"Η μητέρα μου μου έκανε πλύση εγκεφάλου για να μισώ τον πατέρα μου που διέλυσε την οικογένεια κακοποίησε σεξουαλικά την αδελφή μου", λέει ο Μόουζες στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού People. "Και τον μισούσα για χρόνια, αλλά τώρα βλέπω ότι πρόκειται για έναν εκδικητικό τρόπο να τον τιμωρήσει που ερωτεύτηκε τη Σουν Γι", συμπληρώνει μεταξύ άλλων ο Μόουζες, αναφερόμενος στο άλλο "σκάνδαλο" της οικογένειας που οδήγησε και στον χωρισμό του ζεύγους, όταν ο Γούντι ερωτεύτηκε τη μεγαλύτερη θετή κόρη της Φάροου, από προηγούμενο γάμο του.

Για την ιστορία, ο Γούντι Άλεν παντρεύτηκε τη Σουν Γι και έχουν μαζί δύο παιδιά.

Αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι απάντηση του σκηνοθέτη, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα απευθύνεται –εκτενής- στην εφημερίδα New York Times που φιλοξένησε και την αρχική επιστολή της Ντίλαν.