Στο σφυρί το θρυλικό τζάκετ του Τζάκσον

07.06.2011
Στις 25 Ιουνίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του βασιλιά της ποπ και ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions Gallery τιμά την επέτειο με τον καλύτερο τρόπο.


Στις 25 Ιουνίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του βασιλιά της ποπ και ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions Gallery τιμά την επέτειο με τον καλύτερο τρόπο, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Το θρυλικό τζάκετ που φορούσε ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) στο βίντεο κλιπ της μεγάλης του επιτυχίας "Thriller" το 1982, είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα του ίδιου αλλά και άλλων διάσημων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουνίου στο Μπέβερλι Χιλς.

Σύμφωνα με τον Ντάρεν Τζούλιεν (Darren Julien), υπεύθυνο του ομώνυμου οίκου δημοπρασιών που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα το κόκκινο με μαύρο δερμάτινο τζάκετ του Τζάκο είναι το πιο αναγνωρίσιμο και σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας που έχει βγει ποτέ προς πώληση, οπότε το ελάχιστο ποσό που αναμένει να "πιάσει" είναι τα $200.000 (€136.000).

"Είναι δύσκολο να βάλεις τιμή σε κάτι που θεωρείται ανεκτίμητο. Πρόκειται για ένα κομμάτι που στην ουσία ανήκει σε μουσείο. Και μόνοα γι' αυτό υπολογίζουμε ότι το λιγότερο που θα χτυπήσει είναι 200 με 400 χιλιάδες δολάρια, αλλά στην ουσία δεν υπάρχουν όρια. Δεν αποκλείουμε να φτάσει μέχρι και μισό, ή γιατί όχι και ένα εκατομμύριο δολάρια (€680.000)", υποστηρίζει ο Τζούλιεν.

Στη δημοπρασία θα πωληθούν και άλλα αντικείμενα του Τζάκο, όπως η περούκα που φορούσε όταν ανακοίνωσε την περιοδεία This Is It, η οποία παρεμπιπτόντως δεν έγινε ποτέ, ένα καπέλο και ένα στολισμένο γάντι που φορούσε στη σκηνή, το πουκάμισο ου φορούσε στο βίντεο του Scream και ένα γραμματοκιβώτιο από το σπίτι του.

Εκτός από τον Τζάκσον την τιμητική τους θα έχουν και άλλοι θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής αφού στο σφυρί βγαίνουν επίσης ένα εσώρουχο της Μαντόνα (Madonna), η τζάγκουαρ του Φρανκ Σινάτρα (Frank Sinatra), ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με την υπογραφή της Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears), καθώς και πολλά αναμνηστικά του Μπρους Σπρίνγκστιν (Bruce Springsteen), του Τζόνι Κας (Johnny Cash) και του Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley).
Η συλλογή θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 13 μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα
Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου