Αισιόδοξο μήνυμα

31.05.2011
Ραντεβού έδωσαν επώνυμοι και φιλότεχνοι στην γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι, όπου η Ιρις Ξυλά Ξαναλάτου εγκαινίασε την έκθεσή της με έργα σε μεικτή τεχνική «Στον κάμπο...μια φορά και έναν καιρό».

Ραντεβού έδωσαν επώνυμοι και φιλότεχνοι στην γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι, όπου η Ιρις Ξυλά Ξαναλάτου εγκαινίασε την έκθεσή της με έργα σε μεικτή τεχνική «Στον κάμπο...μια φορά και έναν καιρό». Σύμφωνα, λοιπόν, και με τον τίτλο συναντήσαμε έργα που εκπέμπουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, γεμάτα ζωντάνια, λουλούδια και πεταλούδες σε όλα τα χρώματα μέσα σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Ζωγράφος και χαράκτρια η Ιρις Ξυλά-Ξαναλάτου, σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ινστιτούτο Froebel. Πολυταξιδεμένη, με κοσμοπολίτικο αέρα, η δημιουργός έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διάφορες πόλεις του κόσμου κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε εκθέσεις, κυρίως χαρακτικής, βραβεύθηκε στη Διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής στο Τόκιο και τώρα στη διεθνή Print Biennale 2011 Guanlan στην Κίνα, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση. Η έκθεσή της θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου.

ΙΡΙΣ ΞΥΛΑ-ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ
Μεγάλωσε στην Αγγλία και σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ινστιτούτο Froebel. Εχει διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως στην Μπιενάλε Χαρακτικής στο Τόκιο και στη διεθνή Print Biennale 2011 Guanlan στην Κίνα.