Κρίστιαν Μπέιλ: "Θα ξεπερνούσα τα όρια για την οικογένειά μου"

13.08.2008
Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Κρίστιαν Μπέιλ αυτή τη φορά! Λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Ο σκοτεινός ιππότης» ανακρίθηκε για πιθανή επίθεση στη μητέρα και την αδερφή του. Ποια μάνα θα έκανε κάτι τέτοιο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του γιου της; Και όλα αυτά την εβδομάδα που η ταινία ξεπέρασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων.

Από τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΡΩΜΑΝΟ ΛΙΖΑΡΔΟ

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Κρίστιαν Μπέιλ αυτή τη φορά! Λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Ο σκοτεινός ιππότης» ανακρίθηκε για πιθανή επίθεση στη μητέρα και την αδερφή του. Ποια μάνα θα έκανε κάτι τέτοιο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του γιου της; Και όλα αυτά την εβδομάδα που η ταινία ξεπέρασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων.

Δύο εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες η συνάντησή μας για την προγραμματισμένη συνέντευξη. Φαινόταν κουρασμένος. Ακόμα δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί. Ούτε μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν λίγες ημέρες αργότερα.

Ποιο ήταν το ποιο αστείο περιστατικό που σας συνέβη όταν σας αναγνώρισαν ως «Μπάτμαν»;

«Κάτι ιδιαίτερα αστείο δεν έχει γίνει. Με είχε ξαφνιάσει που όταν με πλησίασαν, δεν με ρώτησαν αν ήμουν ο ηθοποιός που έπαιζε τον Μπάτμαν, αλλά αν ήμουν ο Μπάτμαν!».

Πότε έγινε αυτό το περιστατικό;

«Ήμουν με την κόρη μου στο Λονδίνο. Δεχθήκαμε μάλιστα ευνοϊκότερη μεταχείριση όταν ζητήσαμε να φάμε κάτι».

Ο «Μπάτμαν» ως Μπρους Γουέιν είναι αξιαγάπητος και τα κορίτσια τον αγαπάνε. Ποιο είναι το μυστικό της γοητείας σας;

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω... Πρέπει να ρωτήσετε τη γυναίκα μου! Η διπλή ιδιότητα του Γουέιν-Μπάτμαν κουράζει τον ηθοποιό που υποδύεται και τους δύο. Σε μια σκηνή στην ταινία μάλιστα τον βλέπουμε μετά από μια εξαντλητική Μπάτμαν βραδιά να κοιμάται στο Γουέιν γραφείο του...».

Ποια ήταν η τελευταία φορά που σας πήρε ο ύπνος κατά τη διάρκεια ενός meeting;

«(Γέλια!) Σε meeting δεν κοιμήθηκα ποτέ. Στα γυρίσματα του Μπάτμαν όμως με πήρε κάποιες φορές ο ύπνος. Ένα περιστατικό που θυμάμαι καθαρά ήταν στα τελευταία γυρίσματα, όταν πια μετά από τόσους μήνες (σ.σ.: τα γυρίσματα διήρκεσαν περίπου 7 μήνες, ενώ συνήθως μια παραγωγή διαρκεί 6-9 εβδομάδες), ζαλισμένος και κουρασμένος από το γύρισμα, πήγα σε μια γωνία και έκλεισα τα μάτια μου. Αισθάνθηκα ένα σούσουρο πάνω από το κεφάλι μου. Στη συνέχεια ο Μάικλ Κέιν με σκούντησε διακριτικά. Είχαν περάσει αρκετά λεπτά, για την ακρίβεια σχεδόν δύο ώρες».

Αν γινόσασταν «Μπάτμαν» για μία μέρα, για ποιο σκοπό θα υπερβαίνατε τα όρια;

«Τα όρια είναι για να τα ξεπερνάς. Σίγουρα θα το έκανα για την οικογένειά μου... Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό».

Δεν σας φοβίζει να πειραματιστείτε με τα όριά σας. Για την ταινία «Τhe Μachinist» χάσατε περίπου 30 κιλά, ενώ στο «Μπάτμαν» κάνατε αρκετά από τα δικά σας stand up. Τώρα που έχετε και παιδί μήπως θα επιλέγετε πιο εύκολες λύσεις, που δεν «απειλούν» τη ζωή σας;

«Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι το παρακάνω, όμως αυτό είναι επιλογή μου. Μέσα από το πείσμα μου και πάντα με σκληρή δουλειά καταφέρνω να είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα το συνεχίσω, αλλά δύσκολα κόβονται οι συνήθειες. Να δοκιμάζω τα όριά μου και να μεταλλάσσομαι είναι μέρος της μεθόδου μου. Μη με ρωτήσετε, όμως, ποια είναι η μέθοδός μου, διότι δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω με σαφήνεια».

Θεωρήσατε τον εαυτό σας παιδί-θαύμα, που σε τόσο μικρή ηλικία σας επέλεξε ο Σπίλμπεργκ για την «Αυτοκρατορία του ήλιου»;

«Πιστεύω ότι είμαι τυχερός, δεν είμαι παιδί-θαύμα!».

Περάσατε μεγάλο διάστημα στην Κεφαλονιά για τα γυρίσματα της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι». Τι θυμάστε από την Ελλάδα;

«Τα φαγητά σας, τη φιλοξενία σας, τον επαγγελματισμό των ηθοποιών σας, πόσο φιλότιμο ήταν το συνεργείο, τη συμμετοχή όσων βρίσκονταν εκεί κοντά και παρακολουθούσαν τα γυρίσματα. Εκείνο το καλοκαίρι είχαμε πεθάνει από τον ήλιο. Είχαμε σκάσει... Αυτό έκανε τα γυρίσματα ακόμα πιο δύσκολα. Θυμάμαι ότι με μάγεψε η προσωπικότητα της Ειρήνης Παππά. Είναι ένας μύθος της υποκριτικής».

Οι ήρωες που ερμηνεύετε έχουν σκοτεινή πλευρά. Εσείς έχετε;

«Όλοι μας έχουμε μια σκοτεινή πλευρά, που παύει να είναι σκοτεινή όταν φανερωθεί κάποια στιγμή για οποιοδήποτε λόγο».

Θα ερμηνεύσετε το ρόλο του Σβαρτσενέγκερ στο νέο «Εξολοθρευτή». Θεωρείτε ότι έχετε τις ίδιες «ποιότητες» με τον προκάτοχό σας;

«(Γέλια!). Ο νέος εξολοθρευτής δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον παλιό. Είναι σαν τον Μπάτμαν, νέα προσέγγιση σε κάτι που σήμερα θεωρούμε μύθο ή κατεστημένο. Αυτός ο λόγος με έκανε να πω ναι και να συμμετέχω. Ο κόσμος πια έχει δεχτεί τους υπερήρωες ως μορφές και αυτό που θέλει είναι να ανακαλύψει την ανθρώπινη πλευρά τους. Όσο για τις ομοιότητές μου με τον Σβαρτσενέγκερ, δεν ξέρω αν θα πούμε και οι δύο το hasta la vista baby, πάντως Ill be back».