Τα παρατράγουδα της απιστίας

13.08.2008
Η απιστία δεν είναι μόνο γένους θηλυκού. Συμβαίνει και στα δύο φύλα, «χτυπάει» και στις καλύτερες οικογένειες, εκεί που δεν την περιμένεις, και δεν ξεχωρίζει απλούς ανθρώπους από celebrities.

Από τη ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η απιστία δεν είναι μόνο γένους θηλυκού. Συμβαίνει και στα δύο φύλα, «χτυπάει» και στις καλύτερες οικογένειες, εκεί που δεν την περιμένεις, και δεν ξεχωρίζει απλούς ανθρώπους από celebrities. Όπως μια καθημερινή γυναίκα μπορεί να γίνει ταύρος σε υαλοπωλείο, εάν μάθει την απιστία του συντρόφου της, την ίδια ακριβώς αντίδραση ίσως και χειρότερη μπορεί να έχει μια σταρ ή ένας επώνυμος που θα θυμηθεί τον «Οθέλο» που κρύβει μέσα του, αν το ταίρι της/του του κάνει... νερά.

Από τη γυναικεία πλευρά...

Παρορμητική αντίδραση
Η Σμαράγδα Καρύδη έχει ξεκάθαρη άποψη για τους άντρες και την απιστία: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι στη φύση τους, αλλά εμάς μπορεί να μας σκοτώσουν με μια απιστία κι εκείνοι να το θεωρούν πολύ φυσικό», έχει δηλώσει και συνέχισε: «Μπορεί να πεθαίνουν από έρωτα για μια γυναίκα, αλλά άμα τους την πέσει μια άλλη ένα βράδυ σ' ένα μπαρ, δεν θα πούνε όχι. Βλέπουν το σεξ διαφορετικά απ ό,τι εμείς οι γυναίκες. Είναι λιγότερο εγκεφαλικοί, λιγότερο συναισθηματικοί σ' αυτό. Το διαχωρίζουν αυτό το κομμάτι. Μπορεί να το κάνουν και να το ξεχάσουν». Όσο για το πώς θα αντιδρούσε; «Τώρα εκλογικεύουμε μια κατάσταση. Τη στιγμή όμως που σου συμβαίνει του σπας και δέκα βάζα στο κεφάλι», υποστήριξε με το γνωστό της χιούμορ ή μήπως με αφοπλιστική ειλικρίνεια;

Ελαφρυντικό η ειλικρίνεια
Η Κατερίνα Παπουτσάκη θέτει και μια άλλη παράμετρο στο θέμα απιστία, καθώς έχει δηλώσει ότι «είναι πολύ σκληρό όταν ο σύντροφός σου σου αποκαλύπτει ότι σε απάτησε. Είναι όμως σκληρότερο όταν δεν το ξέρεις. Αυτό είναι μεγάλη αδικία. Δεν μου έχει συμβεί και δεν ξέρω πώς θα το αντιμετώπιζα. Προφανώς θα εκτιμούσα το γεγονός ότι μου το είπε, αυτό είναι κάτι πολύ βασικό, αλλά θα χρειαζόταν πολλή δουλειά και από εκείνον και από εμένα για να ξεχαστεί η απιστία του και να πάμε παρακάτω».

Αφήνει ένα... παραθυράκι
Πιο συγκαταβατική φαίνεται η Φαίη Ξυλά, που αφήνει και κάποιο «παραθυράκι» ανοιχτό, ελπίζοντας όμως ότι δεν θα βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. «Μικρότερη θεωρούσα ότι δεν θα μπορούσα να συγχωρήσω στο σύντροφό μου την απιστία, αλλά όσο μεγαλώνω, αισθάνομαι ότι πολλές φορές μπορεί και να τα κατάφερνα να τη συγχωρήσω», είναι η άποψή της.

Δίνοντας συγχώρεση
Η Δήμητρα Παπαδήμα είναι από τις τυχερές γυναίκες, γιατί δεν έχει ζήσει το δράμα μιας απιστίας του αγαπημένου της κι έτσι δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσε αν συνέβαινε η κακιά στιγμή. Όμως, είναι ψύχραιμη και κατασταλαγμένη. Τόσο που πιστεύει ότι «στην προκειμένη περίπτωση, σε αυτή την ηλικία και ύστερα από τόσα χρόνια κοινής ζωής, αν ο σύντροφός μου δεν ήταν επηρεασμένος τόσο ώστε να φύγει απ το σπίτι, να με χωρίσει, εγώ θα το δεχόμουν. Θα τον συγχωρούσα».

Τελειώνουν όλα
Στο σίριαλ «Αν μ αγαπάς» η Εβελίνα Παπούλια υποδύθηκε μια γυναίκα ερωτευμένη με το σύζυγό της, η οποία προσπάθησε να τον κερδίσει ξανά έπειτα από μια δική της απιστία και να τον πείσει να μην πάρουν διαζύγιο. Στην προσωπική της ζωή, όμως, είναι απόλυτη και κατηγορηματική για το θέμα απιστία: «Είμαι εντελώς κατά», έχει τονίσει. «Είναι ανάπηρο εφεύρημα της ανθρώπινης φύσης. Δηλώνει μια τεράστια αναπηρία χαρακτήρα». Το ίδιο καταπέλτης, όμως, είναι και αναφορικά με το αν θα συγχωρούσε μια απιστία: «Δεν είναι θέμα συγγνώμης. Δεν είσαι ικανός να αγαπήσεις, να ερωτευτείς, οπότε απατάς για να μη συνδεθείς με τον άλλο. Όταν είσαι πολύ ερωτευμένος με τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου, δεν καταλαβαίνω γιατί να πας κάπου αλλού. Αυτό σημαίνει ότι φοβάσαι το συναίσθημα που έχει γεννηθεί ανάμεσα σε σένα και τον άλλο».

Κλείνει την πόρτα
«Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι» τραγουδούσε στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα η Πέγκυ Ζήνα, η οποία μπορεί μεν να μη χρησιμοποιεί τέτοιες «μαχητικές» λύσεις στη ζωή της, αλλά την απιστία, όπως έχει δηλώσει, δεν τη συγχωρεί. Στο θέμα αυτό είναι απόλυτη και κατηγορηματική: «Δεν θα μπορούσα να συγχωρήσω στον άντρα μου την απιστία. Πιστεύω ότι αυτό σπάει το γυαλί και το κάνει θρύψαλα, οπότε δεν γίνεται να ξανακολλήσει».

και η ανδρική άποψη...

Δεν την ξέρει την «κυρία»
Ο Μάνος Παπαγιάννης το έχει δηλώσει ότι είναι old fashion αρσενικό και θέλει αποκλειστικότητα στον έρωτα. Έτσι, λοιπόν, είναι φυσικό η λέξη «απιστία» να του προκαλεί αναφυλαξία. Αυτό φαίνεται από την άποψη που έχει για την απιστία: «Δεν έχω καμιά σχέση με την κυρία και ελπίζω να μην τη συναντήσω ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι την κάνω και δεν τη συγχωρώ».

Αντίδραση της στιγμής
Ο Άνθιμος Ανανιάδης δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσε, γιατί απ ό,τι φαίνεται από τα λεγόμενά του, δεν του έχει συμβεί. Έτσι, δεν ξέρει αν θα ήθελε να το μάθει στην περίπτωση που τον απατούσε η κοπέλα του. «Νομίζω ότι θα κρίνω από την κατάσταση που θα ζω εκείνη τη στιγμή», ήταν η απάντησή του.

Δικαίωμα στην αδυναμία
Ειλικρινής και πάντα αυθόρμητος ο Γιάννης Παπαζήσης, φαίνεται από τα λεγόμενά του ότι δεν πιστεύει πως χρειάζονται δύο ζωές για να απατήσεις ή να απατηθείς, αλλά αρκεί μια στιγμή, είτε άντρας είσαι είτε γυναίκα. Όπως έχει αποκαλύψει: «Ξέρω ότι έχω πέσει στο λάθος του να έχω απατήσει ή καλύτερα του να έχω πατήσει Ας μη χρησιμοποιήσω τη φράση έχω απατήσει, γιατί, επειδή είμαι βαθιά θρησκευόμενος, δεν θεωρώ απάτη το να είσαι σε μια σχέση και να πας με κάποια άλλη. Μόνο αν βρίσκεσαι μέσα στο γάμο ισχύει αυτό. Για να απαντήσω με ειλικρίνεια, λοιπόν, όταν ήμουν παλιότερα σε μια σχέση, είχα πέσει σε αυτό το λάθος. Όπως άλλωστε είμαι σίγουρος ότι κι εκείνη είχε κάνει ακριβώς το ίδιο. Είναι στην ανθρώπινη φύση και αυτή η αδυναμία!».

Reset και επανεκκίνηση
«So sexy» είναι o Ηλίας Πανταζόπουλος και φαίνεται ότι στην περίπτωση που αντιλαμβανόταν ότι η σύντροφός του τον απατάει, δεν θα καθόταν να ψάξει το πώς και το γιατί, αλλά θα προτιμούσε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Συγκεκριμένα έχει δηλώσει: «Γενικά, η φευγάλα μού είναι πιο εύκολη, με βολεύει, είναι η λύση που προτιμώ, όταν δω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα ήθελα. Πού να κάθεσαι τώρα ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να ψάχνεις το γιατί και τι φταίει και πώς θα το σώσουμε. Μου είναι πιο εύκολο το reset και η επανεκκίνηση. Από την άλλη όμως, μια απιστία μπορεί και να μη με πειράξει. Δεν ξέρω».

Μπορεί να την καταλάβει
Το έχει δηλώσει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης ότι δεν έχει απατήσει ποτέ γυναίκα όσο διαρκούσε η σχέση τους. Κι όμως, όπως έχει πει: «Δεν υπερασπίζομαι την απιστία, αλλά μπορώ να την καταλάβω. Υπάρχουν άλλωστε πολύ πιο σημαντικά πράγματα που συνδέουν δύο ανθρώπους». Πάντως, όταν μια φίλη του του εξομολογήθηκε ότι είδε τον πρώην της και αντάλλαξαν ένα ερωτικό φιλί, εκείνος παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καθόλου ευχάριστο και δεν υπήρχε και ουσιαστικός λόγος για να το πει.

Δεν του έχει συμβεί
Μπορεί ο Χρήστος Λούλης στο σίριαλ «Δύο μέρες μόνο» όπου πρωταγωνίστησε να βίωσε την απιστία, όταν είδε την τηλεοπτική γυναίκα του να τον απατάει με τον καλύτερό του φίλο, αλλά ο ίδιος δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσε, γιατί δεν του έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ο γνωστός ηθοποιός έχει δηλώσει σχετικά: «Άνθρωποι είμαστε, δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι έχεις το κούτελό σου καθαρό, αλλά κάτι τέτοιο δεν μου έχει συμβεί, οπότε δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα».