Οι αναβολές έφεραν εκνευρισμό στον Φραγκούλη!

11.08.2008
Ο διάσημος Έλληνας τενόρος είναι αρκετά εκνευρισμένος τελευταία και ας κάνει ό,τι μπορεί για να μην το δείξει προς τα έξω. Τι έχει εκνευρίσει όμως τον Μάριο Φραγκούλη και ποιοι ευθύνονται γι αυτό;
Ο διάσημος Έλληνας τενόρος είναι αρκετά εκνευρισμένος τελευταία και ας κάνει ό,τι μπορεί για να μην το δείξει προς τα έξω. Τι έχει εκνευρίσει όμως τον Μάριο Φραγκούλη και ποιοι ευθύνονται γι αυτό;

Ο λόγος έχει να κάνει με τις εμφανίσεις που προγραμμάτιζε με τους συνεργάτες του για το Ηρώδειο. Εμφανίσεις που θα γίνονταν στις αρχές Οκτωβρίου με θέμα τους τον εορτασμό της ειρήνης. Οι δύο βραδιές αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας και ο διάσημος στο εξωτερικό Έλληνας καλλιτέχνης δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, το διήμερο, το οποίο μάλιστα θα είχε και τη σφραγίδα της Unicef!

Η ματαίωση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας περσινής ακύρωσης ενός άλλου μεγάλου σχεδίου που είχε στο μυαλό του... Συγκεκριμένα, μετά την κοινή του εμφάνιση με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στο Παναθηναϊκό στάδιο πέρυσι σχεδιαζόταν ένα ακόμη σόου επί ελληνικού εδάφους, είτε στο Ηρώδειο είτε στο θέατρο της Επιδαύρου.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, στις εμφανίσεις αυτές επρόκειτο να είναι μαζί τους και ο ηθοποιός που έγινε πασίγνωστος ως πρωταγωνιστής του «Ηarry Ρotter», ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, του οποίου οι γυμνές εμφανίσεις στο Λονδίνο είχαν προκαλέσει σάλο. Τίποτα όμως δεν έγινε τελικά και ο Ράντκλιφ δεν ευτύχησε, όπως μας αποκαλύπτει στενός συνεργάτης του Μάριου Φραγκούλη, να δει τον εαυτό του σε ρόλο αφηγητή έργων του Νίκου Καζαντζάκη, μιας και όλη η συνεργασία που θα είχε τη σφραγίδα των 50 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού δεν ευοδώθηκε λόγω ανωτέρας βίας, προκαλώντας την απογοήτευση του Έλληνα τραγουδιστή.

Ο Μάριος Φραγκούλης, λοιπόν, που ως άλλος Απόλλωνας ένωσε Ελλάδα και Τουρκία πριν από μερικά βράδια, όταν η καρδιά της Κύπρου χτύπησε στην Τουρκία, νιώθει έντονο εκνευρισμό, καθώς βλέπει ένα ακόμη μεγάλο πλάνο του να μην υλοποιείται στην Αθήνα. Οι συναυλίες στο Ηρώδειο θα έρχονταν ως συνέχεια της επικής, όπως την ονόμασαν, εμφάνισής του στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, όπου ενωμένοι Κύπριοι και Έλληνες καλλιτέχνες για πρώτη φορά ύμνησαν το θεό Απόλλωνα και το νησί της Αφροδίτης σε μια μυσταγωγία.

Ο διάσημος Έλληνας τενόρος τραγούδησε εκεί με μια φωνή γεμάτη συγκίνηση, υμνώντας την Κύπρο με θάρρος μπροστά στους Τούρκους, που είχαν κυριολεκτικά μαγευτεί, σε μία από τις ωραιότερες στιγμές της βραδιάς. «Κάτι αντίστοιχο σχεδίαζε για το διήμερο στο Ηρώδειο ο Φραγκούλης, αλλά προφανώς λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο χώρος έχει πλέον διατεθεί για άλλες εκδηλώσεις», επισήμανε ο Ηλίας Μαλανδρής. Αξίζει να τονίσουμε, πάντως, ότι ανάμεσα στις εκπλήξεις που είχε σχεδιάσει για το Ηρώδειο ο Φραγκούλης ήταν και η άφιξη της Joan Baez, που ξανακάνει τουρνέ έπειτα από πολλά χρόνια με αφορμή την επέτειο για τα 40 χρόνια από τις εκδηλώσεις του Μάη του 68. Β.Λ.