"Ο Τζάκσον αυτοκτόνησε" υποστηρίζει ο γιατρός

30.12.2010
Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Βασιλιά της Ποπ έρχονται να δώσουν οι συνήγοροι του γιατρού Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray), που κατηγορείται για την ακούσια ανθρωποκτονία του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson).
Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Βασιλιά της Ποπ έρχονται να δώσουν οι συνήγοροι του γιατρού Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray), που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εξ' αμελείας του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson).

Στην ακρόαση για συζητηθούν τα στοιχεία και πειστήρια που υπάρχουν εις βάρος του γιατρού του (και αν αυτά είναι αρκετά για να υπάρξει κανονική δίκη) Τζάκσον- και η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη- ένας κατήγορος αποκάλυψε πως οι συνήγοροι του γιατρού θα υποστηρίξουν πως ο Τζάκσον αυτοκτόνησε!

Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Ντέιβιντ Γουόλγκρεν (David Walgren) που αποτελεί έναν από τους κατήγορους στη δίκη για το θάνατο του βασιλιά της ποπ, υποστήριξε πως οι δικηγόροι του γιατρού Μιούρεϊ έδειξαν εμφανώς την πρόθεση που έχουν να στηρίξουν τον θάνατο του Τζάκσον σε αυτοκτονία.

"Προς το παρόν, οι συνήγοροι δεν μιλούν ανοιχτά αλλά φέρνουν την υπόθεση προς αυτή την κατεύθυνση", υποστήριξε ο κατήγορος.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν λίγο πριν την συζήτηση για την επάρκεια ή μη αποδεικτικών στοιχείων κατά του γιατρού, θα υποστηριχθεί πως ο Τζάκσον ήταν τόσο απελπισμένος να κοιμηθεί που την στιγμή που ο Μιούρεϊ τον άφησε για λίγο μόνο του, εκείνος βρήκε την ευκαιρία και έκανε μόνος του ένεση για παραπάνω λήψη του ισχυρού υπνωτικού Προποφόλ (Propofol).

Εκεί ξεκινά μια ακόμα κόντρα του κατηγορητηρίου και των συνηγόρων του γιατρού σχετικά με τον τρόπο και την αρχή που θα εξετάσει τις δύο σύριγγες που βρέθηκαν στο δωμάτιο του Τζάκσον (η μια σπασμένη και η άλλη στην τσάντα του γιατρού). Όπως έχει γίνει γνωστό, το δακτυλικό αποτύπωμα στη σπασμένη σύριγγα δεν ανήκει στο Μιούρεϊ, ενισχύοντας έτσι την αντίληψη πως ο γιατρός έδωσε μόνο 25 μιλιγκράμ Προποφόλ στον Τζάκσον και πως τα 150 μιλιγκράμ που βρέθηκαν τελικά στον οργανισμό του Βασιλιά της Ποπ δεν δόθηκαν ενδοφλέβια από το γιατρό του!

Πάντως, ένας από τους συνήγορους του γιατρού, ο Μάικλ Φλάναγκαν (J. Michael Flanagan) αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του εισαγγελέα τονίζοντας:

"Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω στις εικασίες του κυρίου Γουόλγκρεν".

Ο Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 50 ετών στις 25 Ιουνίου του 2009 και στον οργανισμό του εκτός από το Προποφόλ βρέθηκαν μια σειρά από βαριά υπνωτικά χάπια (Lorazepam, Ativan, Temesta, Diazepam).

Θυμίζουμε πως το γραφείο του Ιατροδικαστή του Λος Άντζελες, απέδωσε τον θάνατος του Μάικλ Τζάκσον σε "οξεία δηλητηρίαση από Propofol"

O Μιούρεϊ είχε προσληφθεί σαν γιατρός του Τζάκσον το διάστημα που ο δημοφιλής τραγουδιστής ετοιμαζόταν για μια σειρά συναυλιών που θα ξεκινούσαν τον Ιούλιο του 2009.

Κατερίνα Π.