Γιατί δεν θα ξεχάσω τη χρονιά που πέρασε

31.12.2010
Πάει ο παλιός ο χρόνος. Άλλοι το γιορτάζουν κι άλλοι θέλουν να ξεχάσουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ακόμα κι εκείνοι που ήταν οι ευνοημένοι του θέλουν να του τα... ψάλλουν! Όχι τα κάλαντα, αλλά τα εξ αμάξης

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Πάει ο παλιός ο χρόνος. Άλλοι το γιορτάζουν κι άλλοι θέλουν να ξεχάσουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ακόμα κι εκείνοι που ήταν οι ευνοημένοι του θέλουν να του τα... ψάλλουν! Όχι τα κάλαντα, αλλά τα εξ αμάξης, γιατί φεύγοντας μας άφησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αγαπημένα πρόσωπα της σοουμπίζ δηλώνουν στο ΛΟΙΠΟΝ γιατί δεν θα ξεχάσουν το 2010, ελπίζοντας ότι η καινούργια χρονιά θα φέρει μόνο καλά και οι Έλληνες θα μπορέσουν να ξαναχαμογελάσουν. Μακάρι το 2011 να μην έχει τόσο κακή διάθεση όσο η χρονιά που φεύγει...

Βάνα Ραμπότα
«Ήταν η χειρότερη χρονιά προσωπικά και οικογενειακά. Με διέλυσε αυτή η χρονιά! Οπότε, προσπαθώ να την ξεχάσω και όχι να τη θυμάμαι. Μακάρι οι μοίρες του 2011 να μην είναι σε τόσο κακή διάθεση όσο το 2010».

Δημήτρης Ουγγαρέζος
«Από το 2010 δεν θα ξεχάσω το φόβο στα μάτια των ανθρώπων, που τρέμουν για το αύριο. Οι Έλληνες, που ήταν όλο γέλιο και χαρά, τώρα έχουν γίνει απαισιόδοξοι, γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Προσωπικά θα θυμάμαι ότι το έβαλα πείσμα και έχασα 15 κιλά, και πλέον έχω συμφιλιωθεί με τον καθρέφτη μου».

Κατερίνα Καραβάτου
«Ήταν μια πολύ ευτυχισμένη χρονιά για την προσωπική μου ζωή. Μπορεί μεν να μου έφερε ισορροπία, αλλά φεύγοντας με αφήνει ιδιαίτερα προβληματισμένη με τη γενικότερη ανισορροπία που βλέπω γύρω μου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Όθωνας Μεταξάς
«Ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Κοινωνικοί και προσωπικοί λόγοι ήρθαν και... παντρεύτηκαν. Δεν βλέπω την ώρα να φύγει».

Γεωργία Γεωργόνη
«Aπό το 2010 δεν θα ξεχάσω ότι αποκαλύφθηκε -και επιτέλους έγινε σε όλους ξεκάθαρο- πως όλα τα προηγούμενα χρόνια ζούσαμε και σπαταλούσαμε εις βάρος του μέλλοντός μας!».

Τάσος Χαλκιάς
«Από το 2010 θα μου μείνει -και το λέω με πλήρη ειλικρίνεια, με το χέρι στην καρδιά, αλλά και με όσο χιούμορ διαθέτω- αυτός ο μεγάλος αγώνας, που δεν είχε προκύψει ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή μου, για κάποιο διάστημα και κυριολεκτικά για επιβίωση! Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου, αλλά το 2010 ήταν η απόλυτη χρονιά της αγωνίας για το πώς θα καταφέρουμε να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες».

Στέλιος Καλαθάς
«Το 2010 δεν θα το ξεχάσω για πολλούς λόγους. Μου άνοιξαν πολλές επαγγελματικές πόρτες και συνεργάστηκα με σημαντικούς ανθρώπους, ενώ παίζω σε μία από τις πιο πετυχημένες σειρές της τηλεόρασης, στα ?Μυστικά της Εδέμ?. Από την άλλη μεριά όμως, έφερε τα πρώτα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Επιχειρήσεις στο οικείο μου περιβάλλον κλείνουν και φίλοι μένουν χωρίς δουλειά. Τα βλέμματα πλέον δείχνουν την ανασφάλεια και οι σκέψεις σκοτεινιάζουν τα πρόσωπα. Η ελπίδα όμως έρχεται καβάλα σε ένα άσπρο άλογο, που το ονομάσαμε? 2011».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου
«Δεν θα ξεχάσω ότι μέσα στο 2010 ήρθε επιτέλους η στιγμή να κάνω αυτό που είχα ονειρευτεί εδώ και πολλά χρόνια. Δημιούργησα τη δική μου μουσική ροκ μπάντα, τους Mamacita».

Μαρία Μπεκατώρου
«Το 2010 μου έφερε σημαντικές ευκαιρίες στα επαγγελματικά μου και σταθερότητα στην προσωπική μου ζωή. Οπότε, θα το θυμάμαι πολύ γλυκά».

Μπέσυ Μάλφα
«Υπάρχει κάτι άλλο πιο τρομερό και φοβερό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Θα μου μείνουν αξέχαστα από το 2010 ο πανικός του Έλληνα και η ανάγκη του να επιβιώσει με κάθε τρόπο».

Ελένη Φιλίνη
«Έχασα τη μητέρα μου! Τι άλλο; Αυτό δεν ξεχνιέται ποτέ. Πολύ κακή χρονιά. Ήταν μια χρονιά πένθους για μένα».

Σταματίνα Τσιμτσιλή
«Έγιναν πολύ μεγάλες και ευχάριστες αλλαγές στη ζωή μου. Το 2010 με βρήκε με φίλους στο καινούργιο μου σπίτι και κλείνοντας μετακόμισα στο σπίτι του αγαπημένου μου, Θέμη Σοφού, και ετοιμάζουμε το γάμο μας. Αλλά και επαγγελματικά μου χάρισε εξαιρετικές ευκαιρίες. Γενικότερα, όμως, το 2010 στη χώρα μας έφερε τεράστια ανασφάλεια για το αύριο. Όταν, π.χ., στην παρέα μου οι μισοί φίλοι μου είναι άνεργοι, δεν μπορεί να μη σε αγχώνει η κατάσταση που επικρατεί γύρω μας».