Τσάμπερλεϊν:Αν δήλωνα gay, δεν θα είχα καριέρα

29.12.2010
Ο ομοφυλόφιλος ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν ο οποίος έκαιγε καρδούλες στο γυναικείο φύλο, μίλησε πρόσφατα και σε ρόλο διδασκάλου, συμβούλεψε τους απανταχού gay να κρύψουν καλά το μυστικό της διαφορετικής σςξουαλικότητάς τους!

Ο ομοφυλόφιλος ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν (Richard Chamberlain) ο οποίος έκαιγε καρδούλες στο γυναικείο φύλο, μίλησε πρόσφατα και σε ρόλο διδασκάλου, συμβούλεψε τους απανταχού gay ηθοποιούς να κρύψουν καλά το μυστικό της διαφορετικής σεξουαλικότητάς τους!

Ο 76χρονος ηθοποιός που άφησε εποχή με το ρόλο του πάτερ Ραλφ στην μίνι σειρά "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας", αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος αρκετά πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2003 ενώ πολλές φορές στη διάρκεια της καριέρας του είχαν γίνει σχόλια για το κατά πόσον είναι στρέιτ ή όχι.

Ο ίδιος που πρωταγωνιστεί στη δημοφιλή σειρά "Brothers and Sisters" και υποδύεται έναν ομοφυλόφιλο που πάσχει από τον ιό του AIDS, μίλησε για τους λόγους που τον ανάγκασαν να κρύψει τη σεξουαλικότητά του και δήλωσε με θάρρος:

"Δεν θα συμβούλευα έναν ηθοποιό που θέλει να κάνει καριέρα, να αποκαλύψει πως είναι gay. Είναι ακόμα πολύ επικίνδυνο για έναν άντρα ηθοποιό να μιλήσει για την σεξουαλικότητά του στην κοινωνία και την κουλτούρα μας. Υπάρχει ακόμα μεγάλη ομοφοβία και όποιος το κάνει θα το μετανιώσει. Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να βρεις δουλειά ως ηθοποιός την σήμερον ημέρα, πόσο μάλλον να δουλέψεις έχοντας αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά σου".

Στη συνέντευξη που έδωσε ο διάσημος ηθοποιός στο αμερικάνικο gay περιοδικό "The Advocate", τόνισε:

"Παρά την πρόοδο που έχει γίνει, είναι ακόμα πολύ επικίνδυνο για έναν ηθοποιό να φανερώσει την σεξουαλικότητά του. Και μην προσποιούμαστε πως όλα έχουν γίνει ξαφνικά ιδανικά και πως οι γκέι είναι αποδεκτοί από όλο τον κόσμο".

Ο Αμερικάνος ηθοποιός κράτησε την ομοφυλοφιλία του μυστική για δεκαετίες επειδή φοβόταν την προκατάληψη που κυριαρχούσε για τους gay και η οποία πίστευε πως θα του στερούσε σπουδαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Φυσικά, τα σχόλια γύρω από το όνομά του υπήρχαν για χρόνια αλλά ο ίδιος επέλεξε τη σιωπή, ακόμα και όταν το 1997 έπαιξε το ρόλο ενός ομοφυλόφιλου που πέθανε από AIDS στο έργο "A River Made to Drown In".

Ο ίδιος ο Τσάμπερλεϊν επέλεξε να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του πριν από 7 χρόνια, όταν αποφάσισε πως δεν έχει πια να φοβηθεί κάτι:

"Τώρα πια μπορώ να μιλήσω. Δεν φοβάμαι. Δεν είμαι πρωταγωνιστής σε κάποια ρομαντική σειρά ή ταινία οπότε δεν χρειάζεται να διατηρήσω άλλο τη δημόσια εικόνα μου".

Ας μην ξεχνάμε πως την ίδια τακτική μυστικότητας, έχουν ακολουθήσει και άλλοι gay αστέρες όπως ο Ρίκι Μάρτιν που μόλις πέρισυ δήλωσε περήφανος και τυχερός που είναι ομοφυλόφιλος .


Κατερίνα Π.