Κοντά στην αγαπημένη του

29.12.2010
Κοντά στην αγαπημένη του Ρένα Βλαχοπούλου βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Λαφαζάνης.

Κοντά στην αγαπημένη του Ρένα Βλαχοπούλου βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Λαφαζάνης. Σύντροφοι για 39 ολόκληρα χρόνια, από το 1965 που γνωρίστηκαν μέχρι το 2004, όταν η «κόμισσα της Κέρκυρας» «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων.

Γνωρίστηκαν το 1997 τυχαία σ’ ένα φανάρι. Η Ρένα έφευγε από το «Ακροπόλ» μετά την παράσταση με προορισμό τη Φωκίωνος Νέγρη. Ήταν γραφτό να συναντηθούν ξανά λίγα λεπτά αργότερα στο ίδιο εστιατόριο. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε δυνατό έρωτα, που τους οδήγησε στα σκαλιά της μητρόπολης στις 18 Σεπτεμβρίου 1967. Αγαπήθηκαν παράφορα και δεν χώρισαν ποτέ.

Ο Γιώργος Λαφαζάνης, έμπορος ηλεκτρολογικού υλικού, δεν ανακατευόταν ποτέ στην καριέρα της γυναίκας του. Ίσως γι’ αυτό ο Αλέκος Σακελλάριος τον είχε χαρακτηρίσει τον πιο αγαπητό «εξωθεατρικό σύζυγο» στον κόσμο του θεάτρου. Μόνο μία φορά αντέδρασε δυναμικά: όταν κινδύνεψε η ζωή της Ρένας στα ανοιχτά της Αίγινας και παρενέβη το λιμεναρχείο, ο Γιώργος Λαφαζάνης πούλησε τη βάρκα και δεν την άφησε ποτέ ξανά να πάει μόνη της με βάρκα για ψάρεμα.

Στο ζευγάρι άρεσε πολύ η κοσμική ζωή μέχρι και τη δεκαετία του ’90, οπότε ο σακχαρώδης διαβήτης άρχισε να καταβάλει τη μεγάλη μας ηθοποιό. Στη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της ο Γιώργος στάθηκε φύλακας-άγγελός της μέχρι το τέλος. Μετά το θάνατό της κλονίστηκε και του ίδιου η υγεία και έπεσε σε βαθιά μελαγχολία.

Καλό ταξίδι...